SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Museum Dr8888 rolt de rode loper uit op 5 juni

Museum Dr8888 rolt de rode loper uit op 5 juni

Op zaterdag 5 juni opent Museum Dr8888 de deuren weer na een sluitingsperiode van bijna 6 maanden. Om dat te vieren wordt de rode loper uitgerold en staan de glaasjes bubbels klaar voor de bezoekers. Nieske Ketelaar:  “Zo fijn dat we de tentoonstelling Waanzinnig, het buitengewone leven van Klaas Koopmans nog tot 27 juni kunnen laten zien aan al die mensen die daar naar uitkeken de afgelopen maanden!”

Tot en met 27 juni is Waanzinnig! Het buitengewone leven van Klaas Koopmans te zien met de hoogtepunten uit het werk van de Friese kunstenaar. Met onder meer indrukwekkende landschappen en indringende gestichtstekeningen die hij maakte tijdens opnames in psychiatrische instellingen. Daarnaast is in het auditorium van het museum Salon van de Panoramisten te zien met werk van de zgn. Panoramisten, (ex-)cliënten c.q. kunstenaars uit heel Friesland. Zij maakten speciaal voor deze tentoonstelling tientallen schilderijen van een onbekende en inspirerende binnenwereld.

Ook is het mogelijk een open rondleiding bij de tentoonstelling Waanzinnig! Het buitengewone leven van Klaas Koopmans te boeken. Samen met een rondleider die alles weet over het leven en werk van Klaas Koopmans ga je door de tentoonstelling. Deze rondleidingen worden elke donderdag en zaterdag om 14:00 uur gegeven. Verder geeft kunstkenner Jan Henk Hamoen op woensdag 9 juni een online lezing over de kunstenaar. Kijk voor meer informatie op de website van het museum.

In de Sluisfabriek is van 9 juni tot en met 4 juli de kunstmanifestatie InsideOUT Panorama Fryslân 'een landschap van stemmingen' te zien. Omringd door een geschilderd doek van 37 meter lang en 2,5 meter hoog in een Panorama opstelling, maakt de bezoeker kennis met de belevingswereld van 100 kunstenaars met een psychiatrische achtergrond. Het is een kunstproject met een maatschappelijke boodschap: de beeldvorming met betrekking tot mensen die gebruik maken van de geestelijke gezondheidszorg moet verbeteren en taboes daaromheen doorbroken.

Museum Dr8888 rolt de rode loper uit op 5 juni | Smelne FM