SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Nationale Voorleeslunch op 1 oktober in Sûnenz

Nationale Voorleeslunch op 1 oktober in Sûnenz

Op vrijdag 1 oktober, op Nationale Ouderendag, vindt voor de negende keer de Nationale Voorleeslunch plaats. Om 13.15 uur leest Mensje van Keulen bij Omroep MAX op NPO1 het verhaal voor dat zij speciaal voor deze gelegenheid schreef. Bezoekers zijn om 12.00 uur welkom in Sûnenz om deze unieke televisiegebeurtenis op groot scherm bij te wonen. Van Sûnenz krijgen bezoekers een lekkere kop soep en een broodje.

Zesde schrijver                              
Mensje van Keulen is de zesde schrijver op rij die het Nationale Voorleeslunchverhaal schrijft. Haar voorgangers zijn Kees van Kooten (2020), Maarten Spanjer (2019), Yvonne Keuls (2018), Vonne van der Meer (2017), Jan Siebelink (2016) en Marjan Berk (2015).

Ook andere bekende en onbekende Nederlanders lezen 1 oktober het verhaal voor aan ouderen via de Zilverlijn. Dit is de belservice voor ouderen van het Nationaal Ouderenfonds. Zo wil de Leescoalitie ervoor zorgen dat zoveel mogelijk ouderen worden voorgelezen, ook als ze hun huis moeilijk uit kunnen.

Over Mensje van Keulen
Mensje van Keulen (1946) debuteerde op jonge leeftijd met de inmiddels klassieke roman Bleekers zomer. Sindsdien schreef ze meerdere romans, verhalen, gedichten, kronieken, dagboeken en jeugdboeken. Ook vielen haar nominaties op long- en shortlists en ontving ze voor haar oeuvre de Annie Romeinprijs, de Charlotte Köhler Prijs en de Constantijn Huygens-prijs. Haar verhalenbundel Ik moet u echt iets zeggen (2020) werd bekroond met de J.M.A. Biesheuvelprijs. Dit jaar viert ze haar 50-jarig schrijverschap en verschijnt haar nieuwe boek Het kattentheater.

Aanmelden

De Nationale Voorleeslunch vindt plaats op vrijdag 1 oktober van 12.00 tot 14.00 uur in Sûnenz. Deelname is gratis, aanmelden is noodzakelijk. Aanmelden kan via ‘Agenda’ op de website van Bibliotheek Drachten: www.bibliotheekdrachten.nl.