SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Nij Smellinghe 4e plek in Ziekenhuis Top 100

Nij Smellinghe 4e plek in Ziekenhuis Top 100

Ziekenhuis Nij Smellinghe staat dit jaar op de 4e plaats met een score van 81,59 in de Ziekenhuis Top 100 die het Algemeen Dagblad (AD) jaarlijks publiceert. Een mooie stijging ten opzichte van 2018 (plaats 20). Een erkenning van onze dagelijkse inzet voor het leveren van kwalitatief hoogwaardige en veilige zorg voor onze patiënten.

Trots op de inzet van onze medewerkers
‘Dagelijks zet iedereen zich in Nij Smellinghe in voor de kwaliteit van onze patiëntenzorg. Dag en nacht werken wij met hart voor de mens, zorg en gemeenschap. Ik ben ontzettend trots om te zien dat deze inzet wordt erkend met een plek 4 in de Ziekenhuis Top 100’, aldus Bert Kleinlugtenbeld voorzitter van de Raad van Bestuur.

Kwalitatief hoogwaardige en veilige zorg
De Ziekenhuis Top 100 van het AD geeft inzicht in de kwaliteit van de ziekenhuiszorg in Nederland. De basis voor de Top 100 zijn gegevens die ziekenhuizen elk jaar verplicht openbaar maken. Onder meer de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) gebruikt deze gegevens om toezicht te houden op ziekenhuizen. ‘Kwalitatief hoogwaardige en veilige zorg voor onze patiënten, dat is ons uitgangspunt’, aldus Kleinlugtenbeld. ‘Hier zetten alle medewerkers zich voor in. Samen met onze patiënten verbeteren wij continu de kwaliteit van onze zorgverlening. Dit begint bij het monitoren van onze kwaliteit op basis van indicatoren, patiëntervaringen, inspecties, accreditaties en in- en externe audits’.