SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Nij Smellinghe rookvrij

Nij Smellinghe rookvrij

Vanaf 1 oktober 2019 is Nij Smellinghe volledig rookvrij. Als ziekenhuis wil Nij Smellinghe een waardevolle bijdrage leveren aan de gezondheid en het welbevinden van mensen door het aanbieden van specialistische zorg. Dit betekent ook dat Nij Smellinghe zorg willen dragen voor het behouden en verbeteren van de gezondheid voor patiënten en medewerkers. Het faciliteren van roken hoort hier niet bij. Sinds 2016 zet Nij Smellinghe zich in voor een rookvrije generatie.

In de gebouwen en op het terrein (inclusief het parkeerterrein) mag per 1 oktober 2019 niet meer worden gerookt. Een rookvrij Nij Smellinghe geldt voor medewerkers, patiënten, bezoekers, leveranciers en alle anderen op het terrein van het ziekenhuis. De rookplekken worden op 1 oktober verwijderd.

Het rookverbod geldt voor sigaretten, sigaren, pijptabak, ook voor de e-sigaret (shisha-pen, ‘dampen’), en ‘rookvrije sigaretten’ zoals de iQos/Heets, Juul en alle andere rookgerei.

De medewerkers van Nij Smellinghe gaan patiënten, bezoekers, maar ook medewerkers aanspreken en hun attenderen op Nij Smellinghe rookvrij. Patiënten en bezoekers die toch willen roken, kunnen dat doen buiten de rookvrije zone.