SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  NK Tegelwippen sluit af met record aan nieuw groen

NK Tegelwippen sluit af met record aan nieuw groen

Eind september sloot het NK Tegelwippen. Een landelijke actie om tegels en stenen te verruilen voor groen om zo bij te dragen aan een klimaatbestendige toekomst. Ook Smallingerland deed mee aan de wedstrijd. Onze inwoners, bedrijven en organisaties wipten samen 3637 tegels en verruilden dit voor bloemen en planten. In de Friese derby versloegen de gemeente Smallingerland zelfs de gemeente Heerenveen.

NK Tegelwippen sluit af met record aan nieuw groen | Smelne FM

28 voetbalvelden groener

In heel Nederland werden er ruim 1,5 miljoen tegels gewipt. Alle deelnemende gemeenten aan het NK Tegelwippen zorgden samen voor 140.000 m2 of 28 voetbalvelden aan nieuw groen. En dat nieuwe groen is zeer welkom. Doordat het weer steeds extremer wordt, krijgen we vaker te maken met hevige regenbuien en lange periodes van droogte en hitte. Planten, bomen, struiken zorgen ervoor dat regenwater beter wordt opgeslagen en bij een overschot gelijkmatig wordt afgevoerd. Bij hitte zorgt groen voor verkoeling. Daarnaast draagt meer groen bij aan een prettige leefomgeving voor vogels en insecten. 

Meehelpen is eenvoudig

Het NK zit erop maar u kunt nog steeds bijdragen aan een groenere omgeving. Kijk eens naar uw eigen tuin; misschien kunt u een klein stukje bestrating vervangen door groen? Bent u op zoek naar inspiratie? Op www.duurzaamsmallingerland.nl vindt  u tips voor het vergroenen van uw tuin.