SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  OBS 't Tweespan krijgt steun van Jeugdeducatiefonds

OBS 't Tweespan krijgt steun van Jeugdeducatiefonds

OBS 't Tweespan in Drachten is gecertificeerd partner van het Jeugdeducatiefonds. De school kan rekenen op financiële ondersteuning voor kinderen die opgroeien vanuit een achterstand. Het Jeugdeducatiefonds helpt om de ontwikkelingskansen van kinderen te vergroten. Aanvragen voor het fonds lopen via de basisschool, omdat daar bekend is wat de talenten en intellectuele mogelijkheden van de kinderen zijn. Waar geldgebrek een belemmering is in de ontwikkeling, kan de school een beroep doen op het Jeugdeducatiefonds. Dat is goed voor het kind en goed voor de samenleving.

Hans Spekman, directeur van het Jeugdeducatiefonds: 'Het creëren van gelijke kansen voor ieder kind is van groot belang. Armoede kan ertoe leiden dat er stress en zorgen in een gezin zijn, dat er weinig aandacht voor school is. Armoede leidt vaak tot een lagere vervolgopleiding dan wat het kind eigenlijk aan kan. Het Jeugdeducatiefonds wil een bijdrage leveren aan een samenleving waarin álle kinderen een zo hoog mogelijk niveau van opleiding en talentontwikkeling bereiken, óók de kinderen die opgroeien in achterstandssituaties. Wij zijn dan ook heel blij dat we 't Tweespan als partner mogen verwelkomen. De juf of meester weet als geen ander wat nodig is. Samen gaan we proberen de wereld van de leerlingen nog een beetje mooier te maken.' 

Het Jeugdeducatiefonds wordt mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van de ABN AMRO, Stichting Kinderpostzegels,  particuliere giften en de Klasgenoten van het fonds.