SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Ode aan CCR en garagesoul van The Tibbs in Iduna

Ode aan CCR en garagesoul van The Tibbs in Iduna

Fortunate Sons brengen een ode aan CCR  in uitverkocht Iduna

Vrijdagavond 20 augustus nemen The Fortunate Sons je mee naar het legendarische Woodstock Festival van 1969 in een uitverkocht Poppodium Iduna. 

‘Proud Mary’, ‘Who'll StopThe Rain’, ‘Bad Moon Rising’ en ‘I put A Spell On You’; dit is slechts een kleine greep uit de lange rij onverwoestbare klassiekers die Creedence Clearwater Revival (CCR) op haar naam heeft staan. Met hun karakteristieke geluid en hun pakkende songs wisten John Fogerty en zijn mannen in de jaren '60 en '70 al ongekende successen te boeken. Talloze hits en een optreden op Woodstock waren dan ook het gevolg. Nu, ruim 50 jaar later, wordt CCR zelfs het hoogtepunt van het festival genoemd.

Naast de volledige uitvoering van het CCR Woodstock concert, zal de show van The Fortunate Sons vervolgd worden met andere nummers uit het glansrijke CCR repertoire. Ze weten als geen ander de sfeer en het gevoel van de jaren '60 en '70 tot leven te wekken. Een feest der herkenning dus, met de grootste hits van CCR!

 

Garagesoul van The Tibbs in Iduna

Zaterdag 21 augustus brengt The Tibbs een eigenzinnige vorm van garagesoul die terug te voeren is op Amerikaanse Southern soul uit de jaren 60 en vroege jaren 70 naar Iduna.

Geïnspireerd door de klassieke soullabels als Stax en Motown zet The Tibbs een strak fundament neer, waarop wordt voortgebouwd met een eersteklas productie, eigengereide arrangementen en een uitzonderlijk vocaliste. Het geluid van The Tibbs is soulvol en rauw, met hier en daar een hint naar rock ‘n roll. De nieuwe zangeres Roxanne is hoorbaar volledig op haar gemak en voegt met haar warme stemgeluid een prettige broeierigheid toe. Alles bij elkaar staan The Tibbs voor een unieke vorm van ‘garagesoul’.

Deze show zal in het teken staan van hun nieuwste album ‘Another Shot Fired’. Voor dit album werd samengewerkt met producer Paul Willemsen (Lefties Soul Connection, Michelle David & The Gospel Sessions) en het werd gemasterd in Nashville door soulveteraan Bob Olhsson, die furore maakte met zijn mastering voor onder meer Motown. Met dit ongetwijfeld groovende optreden zal The Tibbs bewijzen dat Nederland naast Michelle David & The Gospel Sessions nóg een fantastische soul/R&B band rijk is!

 

Alle shows in Iduna zijn momenteel ingericht voor zittend publiek met een beperkte capaciteit, de show van Fortunate Sons is inmiddels uitverkocht. 

Ode aan CCR en garagesoul van The Tibbs in Iduna | Smelne FM