Account
Logo
Zoeken
5.3 °C
Omgevingsvisie leidraad voor raad Smallingerland

Omgevingsvisie leidraad voor raad Smallingerland

wo 2 maart 2022, 14.17 uur

DRACHTEN - "Een belangrijke mijlpaal voor de Smallingerlandse samenleving." Zo noemen burgemeester en wethouders de Omgevingsvisie Smallingerland 2040, een wettelijk verplicht document waaraan alle toekomstige gemeentelijke besluiten getoetst mogen worden. Tientallen inwoners van de gemeente hebben meegepraat. De gemeenteraad heeft zich bij de toekomstige plannen aan de opgestelde regels te houden. Vier jaar lang hebben ambtenaren en bestuurders aan de visie gewerkt. "In prestaasje fan kom sa", juichte PvdA-raadslid Dinie Mulder.

De raadsleden zeiden dinsdagavond tijdens Het Debat blij te zijn dat ze hun goedkeuring aan de omgevingsvisie nog net voor de komende gemeenteraadsverkiezingen konden geven. "Het is niet een baanbrekende visie, er worden nog geen echte keuzes gemaakt", vond D66-woordvoerder Roy Postma. Ook Johannes Rijpma (CDA) miste concrete doelen, maar die worden in toekomstige plannen uitgewerkt en aan de nieuwe visie getoetst. Het bestemmingsplan in Drachtstercompagnie was een van de pilots, die volgens de nieuwe afspraken in de gemeenteraad is uitgewerkt.

Vliegveld

ELP-raadslid Yntze van der Veen miste de alternatieve plannen voor vliegveld Drachten in de nieuwe Omgevingsvisie. Wethouder Maria le Roy legde uit dat het eerder door de ELP gepresenteerde werkstuk over het vliegveld straks in een nieuw, uitgewerkt collegevoorstel aan de gemeenteraad wordt voorgelegd. Dat wordt in een van de komende vergaderingen van de Ronde Tafel besproken.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.2%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.5%
Geen mening  
29.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!