SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  ONT naar knock-out fase bekertoernooi

ONT naar knock-out fase bekertoernooi

OPEINDE –De laatste speelronde in de bekerpoule bracht 5eklasser Zeester naar Opeinde. ONT had voldoende aan een gelijkspel. Zeester was al uitgeschakeld voor de volgende ronde.

In een matige wedstrijd trok ONT uiteindelijk aan het langste eind, na een 0-1 achterstand bij rust werd het 3-1. Vanaf het beginsignaal had ONT het overwicht. Als verwacht groef Zeester zich in met een vijfmans verdediging. Aan ONT dus om daar een bres in te slaan. En dat ging lastig vanmiddag. ONT probeerde het allemaal wel voetballend op te lossen, maar te vaak ging het ook mis. Daarnaast stak keeper Daniel Veenstra van Zeester ook in goeden doen. De eerste schoten van ONT leverden geen direct gevaar op. De inzet van Jesper Landman was te zacht en op een knal van Hielke Knippels had Veenstra even wat meer moeite. In de 10e minuut kwam Zeester verrassend op voorsprong. Vrij eenvoudig kon de rechterspits diep worden gestuurd. Zijn strakke voorzet werd maar half beroerd door Hidde Ament. Chris Noordhof kon vervolgens eenvoudig het laatste zetje geven: 0-1. Daarna werd het eigenlijk eenrichtingsverkeer. ONT zoekende naar een gaatje maar vooral proberend van afstand. Maar Noel Mulder zag keeper Veenstra redding brengen en mikte even later naast. Hielke Knippels zag een vrije trap in de muur belanden. En een inzet van Dion Smits ging over. Op het halve uur plotseling weer een kans voor Zeester. De inzet ging naast. Ook het laatste kwartier was voor ONT, maar om het goede laatste eindstation te vinden was lastig. Defensief zat Zeester er kort op. Het moest uit de tweede lijn komen, doch echt gevaarlijk werd het niet. Tot de slotminuut. Plotseling waren daar twee grote kansen voor ONT. Hielke Knippels zag eerst een inzet op de lat belanden en een halve minuut later ging een inzet van Dion Smits via de vingertoppen van Veenstra eveneens op de lat.

ONT naar knock-out fase bekertoernooi | Smelne FM
ONT naar knock-out fase bekertoernooi | Smelne FM

Na rust eenzelfde beeld. ONT met het overwicht op zoek naar een gaatje. Dat kwam in de 51e minuut Noel Mulder vond de bij rust ingevallen Jurjen Veenstra, die zijn naamgenoot vervolgens kansloos liet: 1-1. Wie dacht dat de wedstrijd nu wel snel gespeeld zou worden kwam bedrogen uit. Dat mocht ONT zich aanrekenen. In de 58e minuut kreeg ONT de kans om op voorsprong te komen. Een duwfout binnen de lijnen betekende dat Hielke Knippels ONT vanaf 11 meter op voorsprong mocht zetten. Veenstra redde echter uitstekend. Uit de corner die volgde schoot Smits over. Even later trof ook Marten Folkertsma Veenstra op zijn weg. In de 68e minuut viel dan toch de tweede treffer voor ONT. Een goede combinatie met Hielke Knippels bracht Noel Mulder in stelling die via de binnenkant van de paal raak schoot. Direct hierna kreeg Jasper Nienhuis van Zeester een schietkans maar zag Ament redding brengen. Ook Vince vd Veen was dichtbij doch zijn schot ging voorlangs. Zeester begon wat opportunistischer te spelen. ONT had het hier wel wat lastig mee. Maar in de 78e minuut kwam aan alle illusies van Zeester een eind toen Dion Smits in een kleine scrimmage de bal tergend langzaam over de doellijn zag gaan. In de laatste minuten nog even wat hectiek voor de goal van ONT maar het bleef bij 3-1.

ONT gaat door naar de knock-out ronden van het bekertoernooi. Of het klaar is voor de competitie zal volgende week blijken als sc Twijzel te gast is op sportpark Douwekamp.