SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Opening Informatiepunt Digitale Overheid in Bibliotheek Drachten

Opening Informatiepunt Digitale Overheid in Bibliotheek Drachten

In Bibliotheek Drachten kunnen mensen terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO). Het IDO is er voor mensen die moeite hebben met digitale dienstverlening en vragen hebben over het zaken doen met de overheid. Het IDO is gratis en zonder afspraak en lidmaatschap te bezoeken. 

Steeds vaker moeten er zaken digitaal geregeld worden op de websites van de overheid. Denk aan huur- en zorgtoeslag, belasting, rijbewijs, (verkeers)boetes, pensioen en uitkering. Zo’n 4 miljoen mensen hebben moeite de digitale ontwikkelingen bij te benen. Daarom helpen getrainde medewerkers van het Informatiepunt met het vinden van informatie op het internet. Waar nodig verwijzen ze door naar de juiste instanties. 

Mensen die vragen hebben over het regelen van digitale zaken, kunnen gratis terecht bij het Informatiepunt in Bibliotheek Drachten. Hiervoor is geen afspraak en geen lidmaatschap nodig. Het Informatiepunt kan bezocht worden tijdens de openingstijden van de bibliotheek. De actuele openingstijden staan op de website www.bibliotheekdrachten.nl. 

Het Informatiepunt Digitale Overheid komt voort uit een samenwerking tussen de Koninklijke Bibliotheek, de openbare bibliotheken in Nederland en Manifestgroep-partijen de Belastingdienst, CAK, CBR, CIZ, CJIB, DUO, SVB en UWV. In juni start een landelijke campagne om meer bekendheid te geven aan de Informatiepunten Digitale Overheid. 

Opening Informatiepunt Digitale Overheid in Bibliotheek Drachten | Smelne FM