SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Openluchtmuseum It Damshûs doet mee met de Maand van de Geschiedenis

Openluchtmuseum It Damshûs doet mee met de Maand van de Geschiedenis

In oktober 2021 is er weer en landelijke Maand van de Geschiedenis. Talloze instellingen en musea doen mee. Ook Openluchtmuseum It Damshûs!
Dit jaar is het thema van de Maand van de Geschiedenis ‘Aan het werk: van slavernij tot kinderarbeid en van mijnwerkers tot vakbonden’.
Dit thema past naadloos op de doelstelling van It Damshûs, daar waar het gaat om de slechte sociale en arbeidsomstandigheden in de vervening rond 1900.

De bijdrage van It Damshus is een lezingenavond op dinsdag 5 oktober, over kinderarbeid, toen en nu. De eerste helft van de lezing is van 20.00  tot 20.45 uur en wordt gegeven door Kerst Huisman, schrijver van vele boeken over sociale geschiedenis en de geschiedenis van Fryslân, onder andere ‘Opstand in de turf’. Na de pauze begint om 21.00 uur  'de ontwikkeling van kinderrechten sindsdien, en wat ervan terecht komt heden ten dage in de wereld' door Beate Karspinska, specialist kinderrechten bij Terre des Hommes, en belast met de bewustwording van overheid, politiek en bedrijfsleven.

I.v.m. corona is de lezing toegankelijk middels een geldig coronabewijs (QR-code uitgeprint of op de telefoon).