SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Oud-wethouder Pultrum overleden

Oud-wethouder Pultrum overleden

img

Ines Pultrum, oud-wethouder van Smallingerland voor de PvdA, is dinsdag op 73-jarige leeftijd overleden.

Pultrum woonde in Houtigehage. ,,Ik fiel my thús yn in lytse mienskip’’, vertelde hij in 2001 in een interview met de Leeuwarder Courant. De socialist legde eind 2004 zijn wethouderschap neer, dat hij tien jaar bekleedde. Daarvoor was hij acht jaar gemeenteraadslid.

In 2009 zette hij opnieuw schreden op het politieke vlak toen hij met oud-gedienden uit de Smallingerlandse raad het Sociaal Liberaal Akkoord oprichtte. Het was een partij waarbij socialisten en liberalen de handen ineen sloegen om ten strijde te trekken tegen de betutteling in de gemeente Smallingerland. Pultrum was toen nog wel lid van de PvdA, maar zei zich er niet meer echt thuis te voelen. De partij haalde in zijn woonplaats wel winst bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2010 maar verzamelde onvoldoende stemmen om in de gemeenteraad te komen.

De kleine man met de in het oog springende snor stond in Smallingerland bekend als iemand die graag zijn nek uitsteekt en Drachten weer smoel gaf. Hij werd ook wel de ‘koning van Drachten’ genoemd vanwege zijn visie, deskundigheid en dossierkennis. Een sterke debater en welbespraakt, soms provocerend. Wegens dat laatste waren er ook mensen die een bloedhekel aan hem hadden.

bron: lc.nl

foto: Jan de Vries