SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Het culturele seizoen van start bij De Lawei

Het culturele seizoen van start bij De Lawei

Het aankomende theaterseizoen van De Lawei zit vol bijzondere voorstellingen en concerten. Met onder andere Nynke Laverman, Het Nationale Theater, Scapino Ballet en Out of Chaos. Kaarten voor het nieuwe seizoen kunnen vanaf 17 augustus, naast online, ook weer fysiek gekocht worden aan de kassa.
Het culturele seizoen van start bij De Lawei  | Smelne FM

Aftrap door Arjen Lubach

Het theaterseizoen wordt afgetrapt door de try-out van Arjen Lubach. Een uur lang ruw comedy-materiaal, waarvan sommige grappen misschien maar één keer te horen zullen zijn, en anderen uit kunnen groeien tot klassiekers als Beter (dan Baudet) in bed (genomineerd voor de Annie MG Schmidt-prijs 2019). Gegarandeerd uniek. De try-out speelt op 24, 25 en 26 augustus om 19.00 en 21.00 uur.

Films kijken in augustus

Vanaf 25 augustus start ook het filmseizoen in De Lawei. Met op deze dag het komische drama Adieu les Cons, die zeven Césars (Franse Oscars) won waaronder een voor Beste Film. Op 26 augustus is Aznavour, le regard de Charles te zien. Een indringend zelfportret over de legendarische Franse zanger, liedjesschrijver en acteur Charles Aznavour.

Op 26 augustus wordt ook Gunda vertoond. Een aangrijpende en wonderschone zwart-wit film door Victor Kossakovsky over boerderijdieren, met het varken Gunda in de hoofdrol. Op 29 augustus en 1 september draait Tina. De ultieme ode aan de wereldwijde superster Tina Turner. Een intiem portret over een vrouw die veel tegenslagen moest overwinnen om haar carrière, identiteit en nalatenschap op haar eigen manier vorm te geven.

Opening Theatercafé Hopper

Theatercafé Hopper opent op 18 augustus weer haar deuren. Theatercafé Hopper is hét adres voor een goede lunch, een heerlijk diner of een gezellige borrel. Een lekker hapje eten voorafgaand aan de voorstelling of film kan natuurlijk ook altijd.