SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  23 verenigingen uit Smallingerland gaan loten verkopen via de Grote Clubactie

23 verenigingen uit Smallingerland gaan loten verkopen via de Grote Clubactie

Zaterdag 18 september starten 23 verenigingen uit Smallingerland met de verkoop van loten voor hun club. Een lot kost 3 euro per stuk waarvan maar liefst 80% naar de club gaat. de Grote club actie is al bijna 50 jaar de grootste fondsenwervende actie van Nederland voor het verenigingsleven en biedt een laagdrempelige manier om ook in verenigingen in Smallingerland een steuntje in de rug te geven. 

Extra inkomsten ook dit jaar meer dan welkom
Vorig jaar brak de Grote Clubactie alle records met een opbrengst van dik € 9,5 miljoen voor het verenigingsleven. Dit geld was een welkome aanvulling op de gemiste inkomsten. Directeur Frank Molkenboer: “Sommige clubs hebben als gevolg van de coronacrisis het ledenaantal, en daarmee ook de contributie-inkomsten, zien afnemen. De sponsorinkomsten lopen terug en veel clubs missen al ruim een jaar de inkomsten uit de kantine. Alle extra’s zijn juist dit jaar meer dan welkom. Daarnaast horen we van veel verenigingen ook dat de actie bijdraagt aan een saamhorigheidsgevoel, iets wat we het afgelopen 1,5 jaar door alle maatregelen ook hebben moeten missen.”

Persoonlijk én innovatief door gebruik van de QR-code
De kracht van de Grote Clubactie is het enthousiasme waarmee kinderen voor hun club langs de deur gaan. Maar ook de Grote Clubactie gaat mee met de tijd. Als koper koop je direct een lot aan de deur door de QR-code te scannen. Leden kunnen nu ook eenvoudig hun persoonlijke verkooplink delen via WhatsApp en social media. Op deze manier kunnen ook familieleden en vrienden bereikt worden waarvan de voordeur nét even wat verder weg ligt.

Directeur Frank Molkenboer: “Door het enthousiasme van al die leden die vanaf 18 september weer de straat op gaan om loten te verkopen voor hun club én de kans die je als lotenkoper maakt op één van de ruim 330.000 prijzen, zouden we dit jaar wel eens de magische grens van 10 miljoen euro kunnen halen.”

Dit jaar doen in de gemeente Smallingerland de volgende clubs mee:

Drachten KV Drachten - Van der Wiel, VC Drachten, DRACHTSTER ZWEM-POLO CLUB, Badminton Club Drachten, VV DRACHTEN, Judo-Vereniging Shihan Drachten, Atletiekvereniging Impala, Honk- en Softbalvereniging Drachten Diamonds, Vereniging Adonis Acrogym, DGC Drachtster Gymnastiek Combinatie (een volledige lijst met deelnemers uit Drachten kan worden opgevraagd)
Houtigehage Bowling Vereniging Drachten
Rottevalle Sportvereniging Wez Handich
Opeinde TV Douwekamp, VV ONT
Oudega Korfbalvereniging Quick, TV de Kreilen, Gymnastiekvereniging RSO Oudega, Edan Air Shooting