SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Kooi uit Drachten uitgeroepen tot Friese Onderneming van het Jaar 2021

Kooi uit Drachten uitgeroepen tot Friese Onderneming van het Jaar 2021

Kooi uit Drachten uitgeroepen tot Friese Onderneming van het Jaar 2021  | Smelne FM

De ondernemingsprijs van Fryslân blijft in Drachten! Op dinsdag 7 september jongstleden vond in Heerenveen de finale van de Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar 2021 plaats. Commissaris van de Koning Arno Brok overhandigde de prijs aan Pieter Kooi en Marco Banning van winnaar Kooi. De jury roemt het bedrijf omdat het lef heeft getoond om na drie jaar opnieuw deel te nemen en daarbij te laten zien dat de sterk groeiende onderneming zich verder heeft geprofessionaliseerd. Zoals de jury aangaf: van de ondernemer Pieter Kooi in 2018 nu naar de onderneming Kooi. Hiermee heeft Kooi de ijzersterke positie gecreëerd om de komende jaren de kansen op de internationale markt te pakken en vanuit Drachten de wereld te veroveren.

De andere twee finalisten FibreMax uit Joure en Machandel uit Haulerwijk waren samen met de winnaar doorgedrongen tot de finale. De jury bezocht gedurende één dag de finalisten en had bedrijfsinformatie uit de Business Maturity scan, een financiële- en een vitaliteitsscan. Uit een longlist van ruim 70 bedrijven nomineerde de werkgroep 6 ondernemingen. Tijdens de halve finale in juni gingen drie bedrijven door naar de finale. Deze finalisten hebben zich tweemaal gepresenteerd aan de jury en zijn intensief door de juryleden bevraagd. 

Bij de finale in Heerenveen waren ruim 200 ondernemers en bestuurders aanwezig. Daarmee was het waarschijnlijk het eerste fysieke zakelijke evenement in de Friese regio sinds lange tijd. Elske DeWall maakte haar presentatiedebuut. De gasten fietsten langs vijf verschillende locaties waarbij op iedere locatie een onderdeel of presentatie plaatsvond. De finale had als thema ‘een gouden plak’. De Olympische Spelen kwamen voorbij, veel gouden medailles en vitaal ondernemerschap. Bakker Transport & Warehousing was één van de gastlocaties. Zij wonnen de prijs in 2019.

De jury van de Friese Onderneming van het Jaar 2021 bestond uit Jennifer Westers (onderneemt in WestCord Hotels), René de Heij (onderneemt in Probo), Jan Baljeu (onderneemt in Friesland Lease en winnaar in 2020) en stond voor de laatste keer onder leiding van voorzitter Sander de Rouwe, gedeputeerde Economische Zaken van de Provinsje Fryslân. De vertrekkend gedeputeerde kreeg, namens het Friese MKB, een oorkonde voor zijn inzet en betrokkenheid bij ondernemend Fryslân.