SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Sportverenigingen, Lit Jim Gean tijdens ‘De Wike’

Sportverenigingen, Lit Jim Gean tijdens ‘De Wike’

Van 17 t/m 26 september organiseert Sport Fryslân ‘De Wike’ van sport en bewegen. Sport Fryslân roept verenigingen op hun deuren te open tijdens deze Wike. Dit kunnen ze doen door sport– en spelactiviteiten te organiseren, zoals spelmiddagen, toernooien of open trainingen. Verenigingen kunnen hun activiteiten tot en met 31 augustus aanmelden via dewike.frl.

Lit Jim Gean! Met die slogan trapt Sport Fryslân de campagne voor De Wike af. We mogen weer sporten en bewegen bij sportverenigingen en dat vieren we. Als sportverenigingen door heel Fryslân de deuren openen, krijgen we samen veel inwoners in beweging. Het is een prachtige manier om inwoners kennis te laten maken met het sportaanbod op de club en om hen te laten zien hoe leuk het is om samen in beweging te zijn.

Via dewike.frl komen bezoekers op een provinciaal online platform terecht. Hier kunnen sportverenigingen hun aanbod kwijt en kunnen inwoners zich vanaf 1 september opgeven voor de activiteiten waar zij aan mee willen doen. Het aanmelden van activiteiten is mogelijk t/m 31 augustus.  

'De Wike’ is een eenmalig initiatief en wordt gefinancierd vanuit het provinciale Corona noodfonds 'No en Moarn'. De campagne is erop gericht om de Friese inwoners (weer meer) in beweging te brengen. Het unieke Friese verenigingsleven speelt hierin een centrale rol.