SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  ROC Friese Poort zoekt stagegezinnen

ROC Friese Poort zoekt stagegezinnen

Voor veel mbo-studenten is het moeilijk om een stageplaats te vinden. Dit geldt ook voor studenten Dienstverlening van ROC Friese Poort, vestiging Drachten. Ongeveer de helft van de 80 eerstejaars studenten kan hun praktijkervaring niet bij een erkend extern bedrijf opdoen. Daarom zoekt het team Dienstverlening voor het tweede jaar op rij stagegezinnen.

Praktijkervaring

“We gaan ervan uit dat onze studenten in een stagegezin de benodigde praktijkervaring kunnen opdoen,” vertelt Frea Koster-Holtman hoopvol. “Vanaf februari gaan onze eerstejaarsstudenten op stage. In twee dagdelen per week, tot aan de zomervakantie, kunnen zij bij verschillende activiteiten in en rondom huis ondersteunen. Docenten van ROC Friese Poort begeleiden de studenten én de stagegezinnen hierbij.”

Activiteiten

“Wij zoeken gezinnen, het liefst met jonge kinderen, in een straal van 20 kilometer rondom Dachten. Onze studenten krijgen vanuit school een aantal opdrachten mee. Daarnaast stemmen de studenten zelf met het stagegezin af waar behoefte aan is. Dit kan zijn het helpen bij huishoudelijke taken, (samen) boodschappen doen, spelletjes doen met de kinderen, maar ook verzorgende activiteiten zoals kinderen verschonen. Gewoon lekker naar buiten kan natuurlijk ook. Gezinnen die het leuk lijkt om een student op te vangen, kunnen zich melden via: stagedienstverlening@rocfriesepoort.nl. Team Dienstverlening neemt vervolgens contact op om kennis te maken.” 

ROC Friese Poort zoekt stagegezinnen  | Smelne FM