SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Podia bouwen voor de wetenschap

Podia bouwen voor de wetenschap

Vier studenten van ROC Friese Poort werkten mee aan de Fieldlab Evenementen, events bedoeld om te bekijken hoe er tijdens de coronapandemie toch evenementen georganiseerd kunnen worden.  Ze hielpen onder andere mee met Back To Live Dance Event in de Ziggo Dome en tijdens het test-festival in Biddinghuizen.

“Het is mooi om op locatie te kunnen werken en ook nog iets voor de wetenschap te kunnen betekenen,” aldus de studenten Podium- en Evenemententechniek van ROC Friese Poort, vestiging Drachten. Via het verkorte traject met Faber Audiovisuals gaan ze een jaar naar school en leren ze een jaar de praktijk in Sint Annaparochie.

Bubbel
Tijdens de Fieldlab Evenementen bleef iedere medewerker en bezoeker in zijn eigen bubbel. De studenten zaten in de ‘opbouw en demontage bubbel’. “We hebben geen mensen van andere bubbels gesproken, je doet echt je ding en vervolgens ga je weer weg. Normaal gesproken blijf je hangen of maak je even een praatje, maar dat kon nu niet. ”

Eurovisiesongfestival
De studenten zijn blij met de kansen die ze via Fieldlab en Faber Audiovisuals hebben gekregen. “In Sint Annaparochie hebben we veel geleerd in de simulatieruimtes. Fijn dat we dat nu ook in de praktijk konden brengen.” De jongens hebben de smaak te pakken want binnenkort gaan ze naar het Duitse Bonn voor een evenement en in mei staat het Eurovisiesongfestival op de rol.

Nieuwe mogelijkheden
“We zien dat de markt mondjesmaat weer aantrekt,” vertelt Tristan van der Mars, praktijkbegeleider bij Faber Audiovisuals. “Dat is maar goed ook, want dit traject met ROC Friese Poort is gebaseerd op een schooljaar stage. Dat hebben we zo goed en zo kwaad als het kon weten te vervangen met eigen studio’s en oefenruimtes.” De studenten hebben geen spijt van hun keuze voor de Podium- en evenemententechniek. “Er is genoeg ruimte om praktijkervaring op te doen. Daarnaast zie je veel nieuwe ontwikkelingen zoals livestreams en daar is ook techniek voor nodig.”  

Hoop op jaarwisseling
Hoe ziet de rest van het jaar er uit? “We zijn positief over de toekomst. We verwachten dat de evenementen branche in september weer voor een groot deel open gaat, maar niemand weet het natuurlijk zeker,” houdt Tristan een slag om de arm.   


Podia bouwen voor de wetenschap | Smelne FM