SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Prijzenfestijn in het centrum van Drachten

Prijzenfestijn in het centrum van Drachten

img

15-10-2020

Vanaf aanstaande zaterdag tot aan het einde van dit jaar staat het centrum van Drachten op zaterdagmiddag in het teken van een gezellig prijzenfestijn. De winkeliersvereniging heeft samen met gemeente Smallingerland onder de noemer Gastvrij Drachten de handen ineen geslagen. Met Gastvrij Drachten onderstrepen ondernemers en gemeente samen dat ze zich blijvend willen inzetten voor ons mooie ‘warenhuis’ in het centrum van Drachten. Een van de concrete acties is een spaar-en-winactie waarmee ondernemers en winkeliers hun klanten in het zonnetje zetten. 

Consumenten zien steeds meer het belang van lokaal inkopen doen. Daarmee houden ze het kloppend hart van Drachten in stand. De ondernemers van het centrum waarderen het enorm dat consumenten hen trouw blijven, zich bewust worden van hun rol en niet alleen maar kiezen voor online aankopen. Zonder clientèle kunnen de winkels in het centrum immers niet bestaan. En zonder winkels wordt een centrum zielloos en ongezellig. Met Gastvrij Drachten en alle bijbehorende acties, zowel online als in het centrum, blijft het centrum aanlokkelijk en leuk om naartoe te gaan.

Sfeer en service

Gemeente en ondernemers hebben met Gastvrij Drachten sfeer en service als speerpunten genomen. Gezamenlijk trekken ze op om van Drachten blijvend een fijne ontmoetingsplaats te maken, van én voor Drachtsters. De gemeente investeert steeds meer in mooie groenstroken, frisse perken met volop bloeiende bloemen en parkachtige voorzieningen om van te genieten. Winkeliers en ondernemers vullen dit aan met een diversiteit aan winkels en horecavoorzieningen. Drachten heeft een regiofunctie als het gaat om winkels, horeca en gezellige evenementen. En ook van ver weten steeds meer mensen Drachten te vinden. Want sinds deze zomer is duidelijk geworden dat vele toeristen hun weg vonden naar het centrum. ‘Wat een mooi winkelaanbod!’ en ‘Wat een vriendelijke mensen!’, waren veelgehoorde kreten. Daar mogen we als inwoners van Drachten best trots op zijn.

Geweldige prijzen!

Aanstaande zaterdag worden om 15.00 uur onder het carillon de eerste prijswinnaars van de spaar-en-winactie bekend gemaakt. Bij de deelnemende winkeliers in het centrum van Drachten ontvangen klanten bij iedere besteding van €10,- een zegel. Uit de volle spaarkaarten met twintig zegels worden tien weken lang meerdere prijswinnaars getrokken, met als klapper de hoofdprijs van maar liefst  €10.000,-  op woensdag 30 december! Aanstaande zaterdag bestaan de prijzen uit een make-over voor dames ter waarde van €250,-, aangeboden door Schuurman Schoenen, Upto Date  , Backstage en een lunch bij De Waag. Ook is er een zonnebanksessie van Florida te winnen. Verder stelt Binnen deze week een dinerbon voor twee personen ter beschikking. La Moda geeft een modebox weg en Ziengs een cadeaukaart van € 25,-. CIGO De Marke staat garant voor een bon van  €20,-. Verder worden er nog een proefabonnement bij de bibliotheek, een borrelplank (Drachtster Courant), een doos heerlijke chocolade (PUUR) en dierverzorgingsproducten twv € 99,50,- (Vetericyn Benelux) weggegeven. En dit is pas de eerste week! Het beloven mooie najaarstrekkingen te worden! 

Meer weten over Gastvrij Drachten? Bezoek de website:

www.gastvrij-drachten.nl