SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Raadsleden lezen voor bij start Nationale Voorleesdagen

Raadsleden lezen voor bij start Nationale Voorleesdagen

Van 22 januari tot en met 1 februari zijn het De Nationale Voorleesdagen. Woensdag 22 januari lezen acht gemeenteraadsleden van Gemeente Smallingerland voor op basisscholen als startschot van de campagne. De start is op Brede School De Drait, waar in de ochtend een voorleesmarathon gehouden wordt. 

Raadsdames Lucienne Meinsma, Anita Merkus, Silvia Sikkema, Angela Visser, Annemarie Hogeveen , Wally Postma-Velzen, Nicole ter Doest en Corrie Ponne lezen 22 januari voor uit Moppereend, het Prentenboek van het jaar. Dit doen zij op deze locaties: Smallsteps, De Draitol, OBS de Meander, PCBO de Voorde, Het Tweespan, Sjalom, de Frissel, de Skelp en de Finneblom. 

Theatervoorstelling in de bibliotheek

Op zondagmiddag 26 januari kunnen peuters en kleuters genieten van de voorstelling Wolk in Bibliotheek Drachten. Wolk is een interactief, spannend en muzikaal feestje gebaseerd op het prentenboek Moppereend
15.00 – 16.00 uur / leden €2,- / niet-leden €3,- 

Gratis Tomke boekje

Tijdens de Nationale Voorleesdagen geeft de bibliotheek gratis het boekje Tomke is in sterke man weg. Zolang de voorraad strekt. Het Tomke-project is een Fries leesbevorderingsproject voor peuters in Fryslân. 

Kinderen gratis lid
Kinderen die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid worden van de bibliotheek ontvangen gratis een vingerpoppetje van Moppereend (zo lang de voorraad strekt). Een lidmaatschap voor kinderen t/m 17 jaar is altijd gratis. 

De Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen vinden elk jaar plaats in de laatste week van januari met als doel het stimuleren van voorlezen aan kinderen. Ieder jaar selecteert een comité van jeugdbibliothecarissen het Prentenboek van het Jaar. Dit jaar is dat Moppereend van Joyce Dunbar en Petr Horáček.