SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Reuzenrad 50 meter hoog op Markt in Drachten!

Reuzenrad 50 meter hoog op Markt in Drachten!

Durf jij in te stappen? Wil jij Drachten en omgeving van grote hoogte bewonderen? Het grootste mobiele reuzenrad van Nederland komt naar Drachten! Vanaf vrijdag 23 juli tot en met zondag 1 augustus is deze geweldige attractie op de Markt te vinden. Bezoekers kunnen dan van 12.00 uur ’s middags tot 22.00 uur ’s avonds tegen betaling plaatsnemen in dit bijzondere gevaarte. Het kleurrijk verlichte reuzenrad garandeert een gezellig uitje voor jong en oud én prachtige vergezichten over Drachten en omgeving.

Reuzenrad 50 meter hoog op Markt in Drachten! | Smelne FM

De bouwvak start dit jaar wel heel bijzonder in Drachten. De ondernemersvereniging Ha&Ie en gemeente Smallingerland halen samen een gigantisch reuzenrad naar Drachten. Voor inwoners en toeristen betekent dit de mogelijkheid om Drachten vanaf 50 meter hoogte te bewonderen. Mooie vergezichten, de waterrijke en groene omgeving en de vele wijken van Drachten zijn zo van grote hoogte te bekijken. Plezier voor iedereen! Want hoe leuk is het om een real-life  ‘plattegrond’ van Drachten aan je voeten te hebben liggen? Samen met je gezin, pake of beppe of je vrienden kijken naar alle plekken waar je herinneringen aan hebt of waar je bekende straten ziet? Dat is letterlijk gezelligheid ten top!

Afgelopen maanden waren zwaar voor de middenstand en winkeliers van Drachten. Toch bleven vele inwoners het centrum trouw bij het doen van boodschappen binnen de mogelijkheden die er waren. Er werd online gewinkeld en ook waren er mogelijkheden om via windowshopping producten te kopen. Ondernemersvereniging Ha&Ie en gemeente Smallingerland werken continu aan een fijn en aantrekkelijk centrum. Het idee is dat het reuzenrad een mooie trekpleister zal zijn voor het centrum van Drachten. Ook hopen de winkeliers weer vele toeristen te mogen begroeten. Afgelopen zomer viel op dat er veel mensen van ver kwamen om een bezoek te brengen aan ons centrum. De kans is groot dat ook dit jaar vele toeristen Drachten weten te vinden.

Het centrum zal komende zomer met de komst van het reuzenrad extra aantrekkelijk zijn. Met het kopen van een ticket steun je bovendien de middenstand en winkeliers op ludieke wijze. Bestel nu alvast je online ticket op www.gastvrijdrachten.nl.  Kinderen tot en met twaalf jaar betalen in de voorverkoop 5 euro per rit. Vanaf 13 jaar is een ticket in de voorverkoop 7 euro. Uiteraard kun je je tickets ook aan de kassa kopen. Dan geldt: tot en met twaalf jaar betaal je 7 euro. Dertien jaar en ouder betaalt 9 euro. Zien we jou ook binnenkort? 

Reuzenrad 50 meter hoog op Markt in Drachten! | Smelne FM

V.l.n.r.: De initiatiefnemers, Halbe Bergsma (Schuurman Schoenen), Hylke Breman (PUUR), Bettie van der Wal (HEMA), Edser Knol (Multiplus)