SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Ria Bakker uit Tijnje benoemd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau

Ria Bakker uit Tijnje benoemd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau

Ria Bakker uit Tijnje is op 2 oktober onderscheiden voor haar verdiensten op het gebied van ontwikkelingssamenwerking en vrijwilligerswerk. Loco-burgemeester Anko Postma van de gemeente Opsterland heeft haar namens de koning gedecoreerd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Ria Bakker uit Tijnje benoemd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau | Smelne FM

Tien jaar geleden richtte Ria Bakker Grannies2Grannies Friesland op. Samen met een groep beppes uit Tijnje en omgeving zet ze zich in voor oma’s in Oeganda. Die vrouwen wonen in krotten, leven in armoede en hebben vaak de zorg over kinderen en weeskinderen.

De Friese grannies zamelen met allerlei activiteiten geld in en besteden dit aan de bouw van eenvoudige huisjes voor de oma’s in Oeganda. Het initiatief kreeg dankzij Omroep Max landelijke aandacht en steun. Er zijn inmiddels bijna honderd huisjes en een `resthome’ gerealiseerd.

Ria Bakker was bovendien jarenlang actief voor Vluchtelingenwerk en voor Wereldwinkel Opsterland. In eigen dorp was en is ze bij tal van activiteiten betrokken, zoals het zwembad, dorpsblad de Tynjeboade, het sociaal cultureel werk, de tienerclub en de spelweek voor basisschoolkinderen.