SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Roeivereniging de Dragt 40 jaar

Roeivereniging de Dragt 40 jaar

De Roeivereniging de Dragt heeft zaterdag 4 september haar 40 jarig jubileum gevierd.  Dit hebben ze gedaan met een roeitocht langs alle vroegere locaties in de buurt, met aansluitend een buffet bij de loods. Het motto is “plezier in het roeien” en dat is nog steeds het belangrijkste uitgangspunt.

Aanvankelijk werd er geroeid met hele oude boten vanuit een schuur bij het haventje van de Smalle Ee.  De boten moesten over de weg worden getild en daarna over de dijk. Een betere plek werd gevonden in Buitenstvallaat, bij het sluisje. Na een aantal jaren kon de vereniging zelf een loods neerzetten bij de destijds gemeentelijke jachthaven, die overgenomen werd door de jachthaven de Drait. Toen in 2015 de erfpacht van de grond, waarop de loods stond, afliep, hebben ze met de hulp van de gemeente en de provincie een mooie nieuwe loods kunnen realiseren op het Gaasterdjip in de Wilgen.

De vereniging is een club van mensen waarbij het roeiplezier voorop staat en die dat ook graag willen doorgeven.  Een groot aantal leden is betrokken bij het geven van instructie, het onderhoud van het materiaal, beheer van het gebouw, etc. Dat zorgt voor saamhorigheid waar iedereen trots op is.

De roeivereniging heeft op dit moment zo’n 80 leden en ongeveer 26 boten, variërend van skiffs tot gestuurde vieren. De leeftijd van de leden varieert van 30 tot 80. Onder roeiers is algemeen bekend dat het roeiwater rondom Drachten één  van de mooiste is van heel  Nederland. 

Voor meer informatie: www.dedragt.nl

Roeivereniging de Dragt 40 jaar | Smelne FM