SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Rottevalle bekert verder na monsterscore op Drogeham

Rottevalle bekert verder na monsterscore op Drogeham

ROTTEVALLE - Rottevalle had zaterdagmiddag op eigen sportpark ´It Hagehiem´ weinig te duchten van Drogeham. Drogeham had beide eerste duels al verloren en was dus uitgeschakeld voor de volgende ronde.

Rottevalle had aan een gelijkspel genoeg, maar wilde vanzelfsprekend met ruime cijfers van de vijfdeklasser winnen. In een eenzijdige wedstrijd waarin Rottevalle alle gelegenheid kreeg goed combinatievoetbal te spelen werd Drogeham onder de voet gelopen. In de eerste minuut schoot Jorrit Schra al raak en nog geen twee minuten later was het al 2-0 Erwin de Wind verraste met een fraaie boogbal van afstand de Drogehamster doelman. Een kunststukje dat hij in het eerste bedrijf nog eens herhaalde. Liekele Kamminga had ondertussen na een vlot lopende aanval voor 3-0 gezorgd. Ook het vijfde doelpunt kwam van de voet van Erwin de Wind, die goed op dreef was. Nog voor de thee werd het 6-0 voor Rottevalle door Liekele Kamminga, in wat al lang niet meer een wedstrijd was.

Trainer Ronald Bosma wisselde – met deze riante voorsprong op zak- drie spelers. En zo mocht Taeke Visser al vrij vlot de 7-0 binnen tikken. Benjamin v.d. Molen, vorige week ook al een mooie treffer in Boornbergum, deed het nog eens dunnetjes over. Hij kreeg de bal wonderlijk goed op zijn pantoffel, waarop de bal achter de verbouwereerde doelman van Drogeham in het net verdween. Jorrit Schra deed nog een duit in het zakje en tot besluit pikten ook Fokko v.d. Veer en Johan v.d. Veen hun doelpuntje mee. Een simpele ruime overwinning en dat betekent dat Rottevalle verder bekert en hoopt op een mooie loting met een aansprekende tegenstander.

Volgende week wacht Rottevalle serieuzer werk wanneer de competitie begint en Minnertsga op bezoek komt op portpark “It Hagehiem“ Aanvang 14.30 uur.