SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Rottevalle komt goed uit de startblokken!

Rottevalle komt goed uit de startblokken!

ROTTEVALLE - Na een afwezigheid van twee seizoenen is Rottevalle terug in de derde klas. De eerste thuiswedstrijd tegen Minnertsga leverde een overwinning en drie punten op. Het is altijd mooi en niet onbelangrijk om met een goed resultaat te beginnen.

De overwinning was op basis van het veldspel verdiend, maar zoals vaker in het voetbal het had ook anders kunnen aflopen. Minnertsga mocht aftrappen, maar Rottevalle pakte het initiatief en dicteerde de wedstrijd. De verdediging van Minnertsga werd onder druk gezet met goedlopende aanvallen. Waar het bij Rottevalle aan ontbrak was wat men noemt scherpte voor de goal. Zo verdwenen ballen net naast, voorlangs en op het net. Minnertsga doorstond de eerste aanvalsgolven en kwam beter in zijn spel. En zo kwam niet Rottevalle maar Minnertsga op voorsprong. In de vierentwintigste minuut werd de Rottevalster verdediging eenvoudig geklopt en scoorde Enno Kingma voor Minnertsga. De wedstrijd was hierna veel meer in evenwicht , sterker nog Minnertsga had een licht overwicht en kreeg nog twee niet te missen kansen om de 0-2 te maken. Was dat gebeurd dan had deze wedstrijd zeker een heel ander verloop gekregen. Rottevalle richtte zich voor de pauze weer op en net voor de spelers aan de thee gingen zorgde Liekele Kamminga voor de gelijkmaker.

De thee had het elftal van Ronald Bosma goed gedaan, want na de onderbreking kwam Minnertsga nauwelijks nog tot offensieve daden. Rottevalle kreeg legio kansen om de 2-1 aan te tekenen, maar verzuimde dat tot de 79ste minuut. Daarvoor had Jorrit Schra tweemaal in vrije positie aan de verkeerde kant van de paal geschoten en ook de levensgrote kans voor Jelte de Hoek verdween in het zijnet. Liekele Kamminga die al tweemaal op het laatst gestuit werd door doelman Jorn Helder van Minnertsga kreeg na een prachtige steekpass van Erwin de wind voor de derde keer de mogelijkheid om het afronden. Nu was het raak en kwam de verdiende overwinning in zicht. Al had ook Minnertsga nog een cadeautje kunnen uitpakken, toen keeper Robert de Jong bij het uitverdedigen met de bal aan de wandel ging. Gelukkig voor Robert- die overigens net als zijn collega van Minnertsga goed stond te keepen- en zijn medespelers faalden de voorwaartsen van Minnertsga.

Conclusie: een mooie en verdiende overwinning en spel dat tot tevredenheid stemde, maar ook een aantal momenten in de wedstrijd waar nog weleens aan teruggedacht zal worden! Volgende week speelt Rottevalle uit in Veenhuizen Aanvang 14.30