SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Ruim 100 duurzaamheidsleningen verstrekt in Smallingerland

Ruim 100 duurzaamheidsleningen verstrekt in Smallingerland

Vorig jaar stelde de gemeenteraad van Smallingerland een bedrag van € 1,1 miljoen beschikbaar voor duurzaamheidsleningen aan eigenaren van koopwoningen. En met succes, want inmiddels zijn er ruim 100 leningen verstrekt aan onze inwoners. Met de duurzaamheidslening stimuleren wij woningeigenaren, om hun woning te isoleren, duurzame energie op te wekken met zonnepanelen of de overstap te maken naar aardgasvrijeverwarming. 

Maximaal de helft van het budget was bestemd voor zonnepanelen, dit onderdeel bleek het meest populair bij de aanvragers van de lening. Een kleiner deel vroeg de lening aan voor woningisolatie en isolerend glas en sommige inwoners combineerden de maatregelen. Vooral eigenaren van een rijwoning en een twee-onder-één kapwoning maakten gebruik van de duurzaamheidslening.

Zowel voor zonnepanelen als voor isolatie/HR++ glas of aardgasvrije verwarming is nog budget beschikbaar. De duurzaamheidslening heeft een lage rente. Ook is er nog steeds subsidie van de rijksoverheid voor o.a. isolatie en HR++ glas, dat is ISDE-subsidie. Voor meer info en aanvragen van de subsidie ga je naar  www.smallingerland.nl.

Ruim 100 duurzaamheidsleningen verstrekt in Smallingerland | Smelne FM