SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  SeniorWeb Drachten over naar de bibliotheek

SeniorWeb Drachten over naar de bibliotheek

img

SeniorWeb Drachten gaat al haar activiteiten verplaatsen naar de bibliotheek. In de komende weken wordt de samenwerking met MOS in @Holdert langzaam afgebouwd.

 Dat begint al met het digitale spreekuur op de dinsdagmiddag. Vanaf 21 januari tot en met 28 april is iedereen die meer wil kunnen doen met zijn smartphone, tablet of computer welkom in de bibliotheek. (13.30 – 15.30 uur). Een aantal geduldige vrijwilligers staat dan klaar om daarover vragen te beantwoorden. Twee keer kan dat ook in de avonduren, n.l. op 13 februari en op 12 maart van 19.00 tot 21.00 uur. 

Op die eerste dinsdagmiddag sluit de afdeling Drachten aan bij de landelijke computervraagdagen. Overal in den lande kan men dan op de leslocaties terecht met vragen. 

De laptop begint hoe langer hoe meer de grote bureaucomputer te vervangen. Velen blijken het prettig te vinden geholpen te worden op hun eigen laptop. Het apparaat wordt dan meegenomen naar het vragenuurtje. Ook de vraag naar les op het eigen apparaat neemt steeds meer toe. SeniorWeb speelt daarop in, door dat in kleine groepjes mogelijk te maken.

Eveneens is er een duidelijke ontwikkeling gaande naar les bij de mensen thuis. SeniorWeb noemt dat “Leren aan huis” en wie lid is kan dat via de site aanvragen. Wie niet lid is kan dat aanvragen tijdens het digitale spreekuur in de bibliotheek. Tegen een geringe kostenvergoeding komt er dan een docent naar hen toe. 

Met de overgang naar de bibliotheek blijft het aanbod van SeniorWeb Drachten onverminderd van kracht.

Nog steeds kan men terecht voor lessen over internet, e-mail,  foto’s bewerken, iPad enz.