SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Simmerdeis Theater- en Muziekfestival afgelast in verband met corona

Simmerdeis Theater- en Muziekfestival afgelast in verband met corona

Vanwege de op 9 juli afgekondigde maatregelen door het kabinet, waaronder het voorlopige verbod op meerdaagse-evenementen tot en met 14 augustus 2021, gaat Simmerdeis Theater- en Muziekfestival dit jaar niet door. 

Eén van de kernwaarden van Simmerdeis is om elkaar in groten getale te ontmoeten. De huidige maatregelen, maken dat dat niet kan. Half augustus wordt er meer duidelijk over de eventuele versoepelingen van het huidige beleid, maar voor stichting Simmerdeis zijn de financiële risico’s te groot om te blijven hopen op een wonder. Bovendien is de kans groot dat ook na 14 augustus de nodige beperkingen van kracht blijven. Met deze reden is ervoor gekozen om definitief een streep te trekken door Simmerdeis 2021. De 14e editie die dit jaar opnieuw gepland stond op 3, 4 en 5 september zal om deze reden pas plaatsvinden in 2022 van 23 t/m 26 juni. 

Stichting Simmerdeis is teleurgesteld dat er voor de tweede keer op rij geen festival kan plaatsvinden. Maar de de gezondheid van medewerkers, artiesten en publiek staat voorop. Het medeleven gaat dan ook uit naar al die vrijwilligers, artiesten, pachters en leveranciers die ernaar uitkeken om weer te kunnen te stralen op het festivalterrein en bezoekers een mooi feest te geven. Desondanks is er volop vertrouwen dat het laatste weekend van juni 2022 Simmerdeis weer als vanouds zal zijn.