SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Smallingerland op de toeristische kaart

Smallingerland op de toeristische kaart

Woensdagavond 13 oktober zijn ondernemers, betrokkenen en belanghebbenden van harte welkom om mee te denken over de toeristische marketing van Smallingerland. De bijeenkomst vindt plaats in de raadszaal van het gemeentehuis te Drachten.

Volgens het NBTC en provincie Fryslân gaat tot 2030 het toerisme groeien met minimaal 33%. Hoe kan Smallingerland hiervan profiteren? En dan op zo’n manier dat inwoners er ook baat bij hebben? Volgens wethouder Felix van Beek is samenwerking in de sector essentieel: ,,In Smallingerland kun je prachtig verblijven en recreëren. Ons profiel is voor de toerist echter te onduidelijk. Weten ze ons wel te vinden?” Hij vult aan: ,,Een eenduidig verhaal dat gedragen wordt door de sector is van groot belang om onze prachtige gemeente beter voor het voetlicht te kunnen brengen.’’ 

Daarom vroeg de gemeente enkele ondernemers uit de sector om samen de schouders onder de toeristische marketing te zetten. ‘Gastvrij Smallingerland’ heet het platform in wording. De platformleden hebben uitgesproken dat ze graag aan de slag willen met een toeristisch marketingplan. De hele sector is welkom om input te geven. Om dit traject te stroomlijnen begeleidt marketeer Elizabeth Pilat het proces. Op 13 oktober stelt Elizabeth zich voor en bevraagt ze de aanwezigen: Welke trends spelen er? Welke doelgroepen passen er bij Smallingerland en hoe ziet het toeristische aanbod eruit? Ook doet ze deze avond een aanbod: ondernemers die een doelgroepscan willen, kunnen zich melden.

Na het formele gedeelte gaan alle aanwezigen onder leiding van gidsen van Smelne’s Erfskip het centrum in. Via een korte stadswandeling worden unieke locaties in Drachten getoond. Onderweg kunnen de deelnemers elkaar inspireren met hún favoriete hotspots. Terug in de raadszaal worden alle interessante locaties verzameld op een kaart. Dit is de start van het marketingplan.

Woensdagavond 13 oktober van 19.30 tot 21.30 uur belooft een inspirerende avond te worden in de raadszaal te Drachten. Alle belanghebbenden uit de sector Toerisme en Recreatie zijn welkom. Deelname is kosteloos. Wel graag vooraf aanmelden. Graag voor 11 oktober. Dit kan bij Elizabeth via info@pilatadvies.nl of via 06-47905036
Smallingerland op de toeristische kaart | Smelne FM
Smallingerland op de toeristische kaart | Smelne FM