SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  'Sokkenjongen' Tom Klijnman (18) stuurt 600 paar skisokken naar vluchtelingen in Athene

'Sokkenjongen' Tom Klijnman (18) stuurt 600 paar skisokken naar vluchtelingen in Athene

De 18-jarige Tom Klijnman uit Drachten bedacht twee weken geleden een ludieke actie: via een partijhandel op internet kocht hij zeshonderd paar skisokken, allemaal voor vluchtelingen in Griekenland.

„Ieder jaar hoor je op het nieuws dat mensen het koud hebben. Toen dacht ik: ‘Ik kan ook zelf iets doen’”, vertelt de student fysiotherapie aan de Hanze Hogeschool in Groningen. Via het internet kwam hij bij een grote partijhandel terecht, die toevallig een grote hoeveelheid skisokken verkocht. „Nou, die zijn lekker warm natuurlijk, dus die heb ik toen maar gekocht.”

Het zijn sokken in allerlei kleuren en verschillende maten. „Hele vrolijke kleurtjes ook allemaal”, stelt Tom. Hij ‘verkocht’ de sokken - symbolisch natuurlijk - aan vrienden en bekenden. „Voor één paar sokken betalen mensen 4 euro en het is 7,50 euro per twee paar. Dat doneren ze dan, maar de sokken worden natuurlijk opgestuurd, die krijgen ze niet.”

Inmiddels zijn er al 140 paar sokken verkocht, maar het liefst ontvangt hij voor ieder paar sokken een donatie. „Ik stuur ze sowieso allemaal op. En met de ‘winst’ die ik maak, koop ik nog meer sokken.”

Half januari gaan de sokken in een grote container mee met een grote vrijwilligersorganisatie naar een groot vluchtelingenkamp in Athene. Tot die tijd staan de vier enorme dozen vol sokken bij Tom thuis. „Het mooiste is natuurlijk wanneer alle sokken half januari - met de kerstgedachte nog vers in het geheugen - gedoneerd zijn en ik er nog extra sokken bij kan kopen. Dan zitten ze daar de komende tijd hopelijk niet verlegen om warme sokken.”

Mensen die ook geld voor een paar sokken willen doneren, kunnen mailen naar tomklijnman2001@gmail.com.

Bron: LC.nl