SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Spannende zomer in gevangenismuseum

Spannende zomer in gevangenismuseum

Wondere Wouter, Verboden & Verstopt, Zakkenrollen met een knipoog, Gevangenisboef Lange Leo: de hele zomervakantie vinden er elke woensdag extra (gratis) kinderactiviteiten plaats. Muziek, theater, spelen en speuren: het wordt een spannende zomer voor het hele gezin in het Gevangenismuseum! 


Verboden en Verstopt 

Er zijn veel spullen die gevangenen niet mogen hebben in hun cel. Toch komen er soms verboden voorwerpen de gevangenis in. Die worden dan goed verstopt. Op verschillende plaatsen in het Gevangenismuseum zijn nu ook verboden voorwerpen verstopt. Superspeurneuzen krijgen een lekkere verrassing als ze alle contrabande gevonden hebben met deze nieuwe, digitale speurtocht. Elke woensdag tussen 11.00 – 16.00 uur.

Spannende zomer in gevangenismuseum | Smelne FM

Lange Leo

Gevangenisboef Lange Leo zit al een hele tijd opgesloten in Veenhuizen. Een koude cel, op water en brood, ach hij heeft zo’n spijt.. Daarom mag hij af en toe wat spelen en muziek maken met de kinderen in het Gevangenismuseum. Met zijn praatjes en accordeon kun je hem niet missen. Woensdag 31 juli + 14 augustus tussen 11.00 – 16.00 uur.  


Zakkenrollen met een knipoog 

Wie altijd al alles wilde weten over de zakkenrollerij kan nu zijn kans grijpen, want Fabela-Rozo geeft een voorstelling over alle mogelijkheden van deze kunst, door de eeuwen heen. Een snelle, muzikale en interactieve reis en wie weet, leert men er nog iets nuttigs. Woensdag 7 augustus tussen 11.00 – 16.00 uur.

Wondere Wouter

 Wouter van der Wal zingt en speelt met zijn gitaar een muziekvoorstelling met fantasierijke nummers. Speciaal voor kleine boefjes (en hun ouders). Stuk voor stuk mooie verhaaltjes en wereldjes op zichzelf. Bezoekers kunnen in zijn wereld stappen, meezingen en zich verwonderen. Woensdag 17 + 24 juli + 21 augustus. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anne van Schepen, Gevangenismuseum Tel. 06 23672199 of a.vanschepen@gevangenismuseum.nl

Spannende zomer in gevangenismuseum | Smelne FM