SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Speciaal voor jongeren een interactieve en leerzame middag over 'Op jezelf en nu'

Speciaal voor jongeren een interactieve en leerzame middag over 'Op jezelf en nu'

Op donderdag 16 september organiseert het jongerenwerk van M.O.S. samen met woningcorporatie Accolade een middag voor én door jongeren tussen de 14 en 25 jaar uit Drachten en omstreken. Deze middag staat in het teken van: Op jezelf, en nu? De stap om op jezelf te gaan wonen is spannend. Er komt veel bij kijken. Daarom helpen Accolade en M.O.S de jongeren graag op weg. 

Tijdens deze middag komen diverse onderwerpen aan bod; Wat kost dat eigenlijk, op jezelf wonen? Welke verzekeringen zijn nodig? Hoe zorg je voor een veilig huis? Wanneer kun je je het beste inschrijven voor een huurwoning? Wat als je meteen een huis wil kopen? Wat als je uit huis moet en niet weet waar je naar toe kan? 

Door middel van theater en verschillende sprekers wordt op een leuke, interactieve en leerzame manier invulling gegeven aan deze dag. Ook kunnen jongeren hun vragen stellen aan de aanwezige experts/sprekers zoals: Woningcorporatie, M.O.S, Huis voor jongeren, kredietbank, hypotheekadviseur, politie en nog veel meer. 

Locatie en tijd Op donderdag 16 september van 14:00 uur tot 18:00 uur zijn deelnemers welkom op Brede School de Wiken aan de Middelwyk 2 in Drachten. Zeker zijn van een plekje? Reserveer dan vooraf, want vol is vol. Dit kan door een e-mail te sturen naar de organisatoren; Hanneke Willekes ( hwillekes@accolade.nl ) of Tamara Sijtsma ( t.sijtsma@mosweb.nl )