SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Streekboer en Friese Poort steken boeren hart onder de riem

Streekboer en Friese Poort steken boeren hart onder de riem

 “Na alles wat er de afgelopen weken gaande is, is het minste wat we kunnen doen de boeren een hart onder de riem steken,” aldus Sandra Ronde van De Streekboer.

Om die reden is deze week samen met ROC Friese Poort een appeltaartenactie op poten gezet. Elke Streekboer kreeg een appeltaart mee naar huis. Maandag stelden de studenten van de koksopleiding van ROC Friese Poort de vraag aan Janco Heida, oprichter van De Streekboer: “Waarom protesteren de boeren eigenlijk?” Een lezing van Janco over de boerenprotesten en belang van lokaal voedsel eten volgde.

Enthousiast gemaakt en vooral geraakt door de verhalen bleken de studenten – allen tussen de 16 en 20 jaar oud – in actie te willen komen. En zo ontstond het idee. De studenten bakken taarten, De Streekboer verzorgt de logistiek om de taarten bij de Streekboeren te brengen. En zo geschiedde.

Bij De Streekboer kunnen consumenten uit Friesland en Groningen online bij boeren uit de streek bestellen. Op de donderdag komen de boeren bij elkaar in Drachten en worden de bestellingen per klant ingepakt en naar verschillende afhaalpunten in Noord-Nederland gebracht.

De Streekboeren konden de actie zeer waarderen. "Vandaag had ik voor het eerst in dagen nog niet aan de boerenprotesten gedacht," aldus Marja de Vries van De Wylde Boerinne te IJlst. Maar dit is wel een hele leuke manier om er aan herinnerd te worden, bedankt!"

bron: Drachtster Courant