SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  'Stuur kaarten naar Debora, de vriendin van zanger Rinus'

'Stuur kaarten naar Debora, de vriendin van zanger Rinus'

Debora, de vriendin van zanger Rinus, moet donderdag haar verjaardag doorbrengen in Brandwondencentrum Groningen. Ze liep onlangs thuis in Drachten ernstige brandwonden op toen er een steekvlam ontstond bij het aansteken van haar sigaar.

Rinus’ manager Dennis Franke geeft aan dat Debora eerste-, tweede- en derdegraads brandwonden heeft opgelopen. ,,Debora’s haar is volledig verbrand en ze heeft brandwonden op haar nek, oren en de zijkant van haar gezicht. Het is nog afwachten of er een operatie moet komen. Zoals het nu lijkt, zullen sommige verwondingen in elk geval voor altijd zichtbaar blijven.”

Franke roemt het kordate optreden van Rinus, die op het bewuste moment op de bovenverdieping van hun huis in Drachten vertoefde. ,,Debora was alleen in de woonkamer toen het gebeurde. Paniek alom, natuurlijk. Maar Rinus heeft heel goed gehandeld.”

,,Hij heeft niets over haar heen gegooid en probeerde het vuur te doven met de hand. Daarna heeft hij 112 gebeld en Debora onder de douche gezet. Gelukkig was de politie er vervolgens heel snel bij.”

‘Ze moet nu vooral aansterken’

Debora, ook wel bekend als Romana in de clips van Rinus, verblijft sindsdien in het Brandwondencentrum Groningen. ,,Debora wordt goed verzorgd en ze heeft het - voor zover dat natuurlijk mogelijk is - naar haar zin met de verpleegsters. Ze moet nu vooral aansterken. Rinus is er aardig nuchter onder. Hij reist elke dag op en neer van Drachten naar Groningen. Ze weten allebei dat het ernstig is. Maar gelukkig kan Rinus er goed over praten.”

Rinus’ geplande optredens gaan vooralsnog gewoon door, meldt Franke. ,,Carnaval komt er bijvoorbeeld alweer bijna aan. Rinus treedt normaal gesproken in z’n eentje op en Debora gaat alleen mee als ze het leuk vindt. Maar dat laatste zal er voorlopig even niet van komen.”

Kaartje sturen?

Het koppel krijgt veel steunbetuigingen. Debora viert op donderdag 9 januari noodgedwongen haar verjaardag in het brandwondencentrum. ,,Rinus en Debora hebben het altijd al leuk gevonden om kaartjes te krijgen”, zegt Franke. ,,Dat is nu natuurlijk al helemaal het geval. Als mensen iets willen sturen, zorgen wij ervoor dat de post bij Rinus en Debora terecht komt. Ze zullen er hartstikke blij mee zijn.”

Het adres is de Lindenlaan 8, 8501 DC, Joure.


Bron + foto: LC.nl