SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Taalambassadeur en ervaringsdeskundige Koos geeft lezing over laaggeletterdheid

Taalambassadeur en ervaringsdeskundige Koos geeft lezing over laaggeletterdheid

In Nederland zijn er 2,5 miljoen mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Maar wat betekent het voor iemand om laaggeletterd te zijn? Niemand beter dan Koos, de bekendste taalambassadeur van Nederland, kan dit vertellen. Hij overwon zijn lees- en schrijfproblemen en schreef zelfs een boek. Zondagmiddag 7 november om 15.00 uur vertelt hij zijn verhaal in Bibliotheek Drachten.

KOOS van laaggeletterde tot schrijver is het moedige verhaal van Koos Vervoort die als laaggeletterde van school ging. Geboren en getogen in Schiedam wist hij 40 jaar lang verborgen te houden dat hij laaggeletterd was. Zelfs voor zijn eigen vrouw. Hoe kan dat?

Het boek KOOS is het dappere, en vaak ontroerende verhaal van de strijd die Koos Vervoort moest strijden om zijn Nederlands te verbeteren. Lees dit verhaal en leef mee. Van zijn diepste verdriet tot zijn grootste overwinning: een boek!

Tijdens de lezing in de bibliotheek vertelt Koos zijn verhaal en heeft het publiek de mogelijkheid om vragen te stellen. De lezing is gratis te bezoeken, in verband met een beperkt aantal plaatsen is het wel noodzakelijk om te reserveren. Dit kan via www.bibliotheekdrachten.nl of bij de servicebalie in de Bibliotheek.