SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Toch gratis parkeren voor vaste zwemmers De Welle

Toch gratis parkeren voor vaste zwemmers De Welle

Bezoekers met een abonnement op zwembad De Welle kunnen gratis in de buurt blijven parkeren. Voor andere zwemmers geldt dat niet.

Voor pashouders komt er een systeem waarbij zij een uitrijkaart krijgen en de parkeerplekken op de Reidingweg gratis kunnen verlaten, aldus wethouder Robert Bakker dinsdagavond in de raadsvergadering van Smallingerland. Bij de weg wordt een slagboom geïnstalleerd.

Mede na die toezegging kregen de nieuwe parkeermaatregelen voor het centrum van Drachten voldoende steun van de raad. Dat betekent onder meer dat er definitief betaald parkeren wordt ingevoerd op het Kiryat Onoplein en de Reidingweg. Een amendement van CDA, D66 en Smallingerlands Belang om hier de blauwe zone te behouden haalde het niet.

Bakker komt tegemoet aan de zorgen van directeur Evert-Jan Siderius van het Sportbedrijf Drachten. Die gaf twee weken geleden in de raadszaal al aan dat 2,5 uur parkeren in de toekomst even duur dreigde te worden als een zwembadkaartje.

Abonnementhouders hoeven straks op de Reidingweg dus niet de beurs te trekken. Minder frequente zwemmers betalen wel parkeergeld, omdat Siderius verwacht dat dit voor deze groep een kleiner probleem is. Bakker: ,,We kunnen het niet iedereen naar de zin maken”.