SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Totaal aantal gescoorde boeken van leesproject Scoor een Boek! bekend.

Totaal aantal gescoorde boeken van leesproject Scoor een Boek! bekend.

Vrijdag 23 april 2021 vond het Fluitsignaal van de tweede editie van het leesproject ‘Scoor een Boek!’ in Smallingerland plaats. Het Fluitsignaal is de allerlaatste sportieve afsluiting. Hiermee wordt bekend gemaakt hoeveel boeken er dit jaar door de scholen zijn gescoord. Voorafgaand werd op 13 tot en met 21 april de tweede editie van het leesproject al afgesloten.

Scoor een Boek! is een leesproject in samenwerking met de Friese bibliotheken, scholen en voetbalclub SC Heerenveen. Het doel van Scoor een Boek! is om leesplezier bij kinderen in groep 5 en 6 van het primair onderwijs aan te wakkeren. Dit wordt gedaan door lezen te combineren met sport. Tussen 12 en 16 april organiseerde Bibliotheek Drachten, in samenwerking met Sportbedrijf Drachten, de Fluitsignalen op verschillende deelnemende scholen in Smallingerland. De kinderen konden nog een laatste keer sportief scoren, bijvoorbeeld door het omtrappen van afgeschreven boeken.

In Smallingerland stond de score op 1.008 boeken. In deze regio deden er acht scholen mee. De Bolder had de meeste boeken met een score van 285. Daarna volgde De Voorde met 276 boeken, De Kameleon met 128 boeken, It Heechhôf met 126 boeken, SWS De Diamant met 68 boeken, ’t Tweespan met 46 boeken, It Foarhûs met 44 boeken en afsluitend De Wiksel met 34 boeken. Het grote verschil in cijfers is te verklaren doordat er bij sommige scholen grotere of meerdere groepen kinderen meededen.

In totaal deden er ruim 1.900 leerlingen mee aan deze tweede editie van Scoor een Boek! in Friesland. Vanwege corona is er dit jaar ook ingezet op thuisopdrachten. Zo konden de deelnemende kinderen bijvoorbeeld voorlezen aan hun huisdier of samen met hun ouders de boeken bespreken. Ook kregen ze voetbalstickers mee om op te plakken.


Totaal aantal gescoorde boeken van leesproject Scoor een Boek! bekend. | Smelne FM