SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  UNIEK DUETTEN-CONCERT IN DE KOELE APPELSCHA

UNIEK DUETTEN-CONCERT IN DE KOELE APPELSCHA

Woensdag 14 augustus a.s. vindt er een uniek concert plaats in ‘De Koele’, het openluchttheater in Appelscha. De singer/songwriters Gurbe Douwstra, Marcel Smit en Jan de Vries en zangeres Gerbrich van Dekken brengen dan een avondvullend programma met de mooiste duetten uit hun repertoire, aangevuld met Engelstalige liedjes, duetten uit het country-, folk- en bluegrass repertoire. Zij worden daarbij begeleid door Wander van Duin en Johanna Hamstra. Bovendien is er als ‘special guest’ een optreden van het duo Banwo, dat bekende en minder bekende liedjes uit de country, folk en pop op een geheel eigen wijze vertolkt. 

Gurbe Douwstra
Gerbrich van Dekken

Jarenlang waren Gerbrich van Dekken en Gurbe Douwstra regelmatig als duo te vinden op de podia in Fryslân. Inmiddels zijn zij muzikaal gezien elk hun eigen weg gegaan. Maar uit die periode is wel een aantal mooie duetten overgebleven, die voor een deel terug te vinden zijn op de cd’s van beide artiesten. Ook met Marcel Smit en Jan de Vries heeft Gerbrich de afgelopen jaren een aantal duetten opgenomen, waaronder het succesvolle ‘In part fan dy’ en het LIET-finaleliedje ‘Ewighyd met dij’. Gezamenlijk hebben zij een afwisselend liedjesprogramma samengesteld met eigen repertoire en liedjes van artiesten, die hen hebben geïnspireerd. Dit programma, afgewisseld met solo-optredens van de drie en een gastoptreden van het duo Banwo, brengen zij deze woensdagavond de 14de augustus in het prachtige en sfeaarvolle openluchttheater De Koele midden in de bossen van Appelscha. Het concert begint om 19.30 uur. 

Jan de Vries
Marcel Smit

Kaarten zijn te koop via de voorverkoopadressen Tourist Info TIP, Boerestreek 23, en De Snuusterij, Vaart ZZ 51, beide in Appelscha.

Reserveren kan via de mail: gurbedouwstra@gmail.com.

  • foto 1: Gurbe Douwstra
  • foto 2: Gerbrich van Dekken
  • foto 3: Jan de Vries
  • foto 4: Marcel Smit