SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Vaccinatiegraad Smallingerland, Opsterland en Heerenveen iets lager dan landelijk gemiddelde

Vaccinatiegraad Smallingerland, Opsterland en Heerenveen iets lager dan landelijk gemiddelde

img

Het RIVM heeft vandaag de vaccinatiecijfers per gemeente bekend gemaakt. In Nederland is gemiddeld circa 85 procent van de volwassenen deels ingeënt, en 77 procent volledig.

De cijfers in de gemeente Smallingerland, Opsterland en Heerenveen liggen lager.

In Smallingerland heeft 80 procent van de volwassenen één prik gehad en 71 procent is volledig gevaccineerd. Van de twaalf- tot zeventienjarigen is in Smallingerland 48 procent deels gevaccineerd en 35 procent volledig. Van alle twaalf-plussers ligt de vaccinatiegraad daarmee op 77 procent voor één prik en 68 procent op twee prikken.

In Opsterland heeft 79 procent van de volwassenen één prik gehad en 71 procent is volledig gevaccineerd. Van de twaalf- tot zeventienjarigen is in Opsterland 45 procent deels gevaccineerd en 33 procent volledig. Van alle twaalf-plussers ligt de vaccinatiegraad daarmee op 77 procent voor één prik en 68 procent op twee prikken.

In Heerenveen heeft 81 procent van de volwassenen één prik gehad en 73 procent is volledig gevaccineerd. Van de twaalf- tot zeventienjarigen is in Heerenveen 54 procent deels gevaccineerd en 41 procent volledig. Van alle twaalf-plussers ligt de vaccinatiegraad daarmee op 79 procent voor één prik en 70 procent op twee prikken.