SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Valse start Drachtster Boys tegen Blauw Wit '34

Valse start Drachtster Boys tegen Blauw Wit '34

DRACHTEN - Een mooi affiche, de ouverture in de eerste klasse E tussen Drachtster Boys en Blauw Wit ‘34. De derby staat altijd garant voor spektakel, het prachtige weer vormde een zonnige entourage, maar de wedstrijd viel tegen en Drachtster Boys trok onverdiend aan het kortste eind: 0-1.

De bedoeling van Drachtster Boys was duidelijk: meteen na het eerste fluitsignaal druk zetten op de verdediging van Blauw Wit ’34 om zo snel mogelijk te scoren. Dat lukte in eerste instantie aardig: met vlot combinatiespel was de ploeg dreigend en werd de bal regelmatig vanaf de achterlijn voor de goal geslingerd, maar het ontbrak aan de afwerking. Blauw Wit ’34 was echter levensgevaarlijk in de counter, en al in de vijftiende minuut leverde dat de onverwachte voorsprong op. De deze middag ongrijpbare Bob Schepers ontsnapte aan zijn directe tegenstander en passeerde beheerst keeper Jouke Bosje: 0-1. Drachtster Boys bleef het zoeken in de combinaties, en dat leverde wel wat kansjes op, maar het vizier van verschillende spelers stond niet scherp. Daarbij ontbrak het de ploeg ook aan het nodige geluk: een fraaie pegel van Said Hassan werd door de uitblinkende doelman Wilpstra net overgetikt, en vlak voor rust belandde een prachtige vrije trap van Sicco Bouwer op de lat.

Na rust probeerde trainer Hans van der Ploeg van Drachtster Boys met twee wissels het roer om te gooien. Frank Harmes werd op de razend gevaarlijke Bob Schepers gezet, en Aziz Gayik kwam het middenveld versterken. De omzetting leidde in eerste instantie tot de nodige onrust in de Drachtster Boys-gelederen, waar Blauw Wit ’34 bijna van profiteerde toen Kayin Kleefstra met een flinke pegel buiten bereik van keeper Bosje snoeihard op de lat schoot. Drachtster Boys pakte echter weer het initiatief, was voetballend ook beter dan Blauw Wit ’34, maar echt gevaarlijk werd het niet. De kansen die er wel degelijk waren, werden vaak te gehaast om zeep geholpen, schoten misten richting, en naarmate de tijd vorderde werd de passing ook steeds minder, waardoor het niveau van de wedstrijd sterk daalde. Met hoge ballen van achteruit probeerde de ploeg het tij te keren, maar zelfs de verbazingwekkende extra tijd van zes minuten mocht niet baten: het slot achterin de defensie van Blauw Wit ’34, met keeper Wipstra die deze middag heer en meester was in zijn strafschopgebied, bleek niet te ontcijferen. Derhalve een teleurstellende seizoenstart voor Drachtster Boys.

Komende zaterdag gaat Drachtster Boys op bezoek bij promovendus Pelikaan S.