SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Veilig Verkeer Nederland lanceert VirtualCar escape-game voor thuis met het thema snelheid in de hoofdrol

Veilig Verkeer Nederland lanceert VirtualCar escape-game voor thuis met het thema snelheid in de hoofdrol

Thuis aan de slag met verkeersveiligheid
Nu we met z’n allen thuis moeten blijven vormt de VirtualCar escape-game voor thuis een uitgelezen mogelijkheid om met jouw gezinsleden al puzzelend te leren over verkeersveiligheid in je eigen straat. Door de koppeling met het thema ‘snelheid’, het thema dat debet is aan de meeste verkeersslachtoffers, vormt deze game een uitermate leerzame tijdsbesteding in deze crisistijd. Je leert veel over waarom het zo belangrijk is om je aan de snelheid te houden.
 
Te hoge snelheid is het grootste verkeersveiligheidsprobleem
Het is niet zonder reden dat Veilig Verkeer Nederland het thema ‘snelheid’ heeft gekozen voor deze game. Veel bewoners maken zich zorgen over de snelheid die wordt gereden in hun woonwijk. In 30-km gebieden wordt deze regelmatig overtreden. Hoe hoger de snelheid, hoe langer de remweg. Van alle meldingen die op ons meldpunt (VVN-Participatiepunt) binnen komen staat snelheid met stip op de eerste plaats. Ruim 50% van alle meldingen heeft daar direct mee te maken.
 
Waar gaat de VirtualCar escape-game over
Deze game gaat over een uit de garage ontsnapte zelfrijdende auto die je moet proberen te vinden en te stoppen. De auto is niet goed geprogrammeerd en denkt dat sneller rijden beter is. Bovendien is deze slimme auto in staat om zichzelf te repareren. De auto is alleen te stoppen met een negencijferige code die je als team moet zien te vinden.
 
Direct aan de slag met de VirtualCar escape-game
Wanneer je een team hebt gevormd kun je via de link op onze website aan de slag met de speurtocht naar de zogenoemde override-code die de op hol geslagen virtual car stopt! De VirtualCar escape-game is geschikt vanaf 6 jaar, als er een slimme ouder mee doet! De speelduur is ongeveer 60 minuten. Het is natuurlijk het leukst om de VirtualCar escape-game met het hele gezin te spelen.
 
Link naar de VirtualCar escape game: https://vvn.nl/virtualcar