SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Veranderingen parkeren in centrum vanaf 1 januari 2020

Veranderingen parkeren in centrum vanaf 1 januari 2020

Vanaf woensdag 1 januari 2020 verandert er het een en ander op het gebied van parkeren in het centrum van Drachten.

Op zondagen hoeft bijvoorbeeld niet meer betaald te worden voor het parkeren en geldt betaald parkeren van 9.00 tot 21.00 uur van maandag tot en met zaterdag. Maar er verandert meer. 

Parkeergarages Raadhuisplein en Van Knobelsdorffplein

In beide parkeergarages wordt het dagtarief € 3,50. Nu geldt er alleen nog een goedkoop dagtarief voor de parkeergarage Raadhuisplein. Vanaf volgend jaar geldt ook voor de parkeergarage Van Knobelsdorffplein een laag dagtarief.

Betaald parkeren

Betaald parkeren geldt in het nieuwe jaar van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 21.00 uur. Voor alle betaalde parkeerlocaties en in de parkeergarages wordt het uurtarief gelijk: €1,50 per uur. Er geldt geen maximale parkeerduur meer en er mag de hele dag geparkeerd worden. Een dagkaart kopen, kan op de grotere parkeerterreinen aan De Markt, De Vogelzang en het Sander Israëlsplein. Voor € 7,- kan hier de hele dag geparkeerd worden.

Gratis parkeren op zon- en feestdagen

Op zon- en feestdagen is parkeren in het centrum vanaf 1 januari 2020 gratis. De parkeergarages zijn op zon- en feestdagen gesloten voor bezoekers. De parkeergarages zijn wel te gebruiken door centrumbewoners die een vergunning hebben. 

Vanaf 1 januari 2020 zijn er ook 3 extra parkeerterreinen waar u gratis kunt parkeren. Dit zijn de parkeerstroken langs de Oude Nering en het Moleneind NZ (bij Dunlop) en het parkeerterrein aan de Nachtegaalstraat. Al gratis was het parkeren bij De Singel, de Oliemolenstraat, parkeerterrein VV Drachten en De Opgang. 

Vergunninghoudersgebieden

Omdat het betaald parkeren wordt uitgebreid naar 21.00 uur, worden ook de tijden binnen de vergunninghoudersgebieden uitgebreid naar 21.00 uur. Dit geldt van maandag tot en met zaterdag.

Parkeren voor centrumbewoners

Bewoners van het centrum (betaald parkeren-gebied) hebben vanaf volgend jaar meer mogelijkheden om de auto te parkeren. Dit kan in een van de parkeergarages voor €300,- per jaar, op een van de grote parkeerterreinen voor €150,- per jaar of in een van de vergunninghoudersgebieden voor €39,- per jaar.

Kyriat Onoplein vanaf 2 april betaald parkeren

Het betaald parkeren op het Kyriat Onoplein geldt vanaf 2 april 2020 en nog niet per 1 januari. Dit heeft te maken met het doorlopen van een procedure en werkzaamheden die uitgevoerd worden om het betaald parkeren te regelen.

Uitbreiden vergunninghoudersgebieden

In een aantal straten die aansluiten op de bestaande vergunninghouders-gebieden inventariseren we onder bewoners of ook zij een vergunninghouderszone willen. Dit jaar nog ontvangen bewoners van ons hierover een brief. Is er voldoende behoefte, dan gelden die zones vanaf 2 april 2020.