SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Verbeter uw digitale vaardigheden in de bibliotheek

Verbeter uw digitale vaardigheden in de bibliotheek

De bibliotheek is de plek om uw digitale vaardigheden te verbeteren. Wilt u beter leren computeren, heeft u moeite met het gebruiken van uw DigiD of heeft u vragen over uw smartphone? U bent bij Bibliotheek Drachten van harte welkom bij één van de gratis spreekuren of cursussen.

Cursus: Leer werken met de DigiD

Voor veel zaken moet u inloggen met een DigiD. Vindt u het lastig met de websites van de overheid te werken? Deze cursus helpt u op weg, zodat u voortaan zelf deze zaken via het internet kunt regelen. De cursus bestaat uit vier cursusmiddagen.

Start op maandag 1 nov / 14.00 – 16.00 uur. Gratis, aanmelden noodzakelijk

Workshop: Veilig online

Maakt u vaak gebruik van internet? Bekijkt u mooie aanbiedingen en bent u al thuis in MijnOverheid? Dan is het belangrijk om dit op een veilige manier te doen en uw apparaat te beschermen. In deze workshop van SeniorWeb leert u meer over privacy, welke sporen u op het internet achterlaat en hoe u een account kunt aanmaken met een sterk wachtwoord.
dinsdag 2 nov / 10.00 – 12.00 uur. Gratis, aanmelden noodzakelijk

Cursus: Klik & Tik

Tegenwoordig moeten veel zaken via de computer geregeld worden. Veel mensen vinden dit best heel lastig! Daarom is er de gratis computercursus Klik&Tik. Dit is een één op één cursus voor mensen die geen óf heel weinig ervaring hebben met de computer en het internet. In overleg bepalen we datum, tijdstip en inhoud. Gratis, op afspraak

Digitaal spreekuur

Heeft u vragen over het gebruik van tablet, computer of laptop? Kom naar het Digitaal spreekuur in de bibliotheek, verzorgd door Seniorweb Drachten. Ook helpen zij u graag met andere digitale zaken zoals smartphones, apps, computervirussen en het installeren van programma’s.

Elke dinsdagmiddag / 13.30 – 15.30 uur. Gratis, aanmelden noodzakelijk

 

Bovenstaande activiteiten zijn allemaal gratis, wel is het van belang dat u zich aanmeldt in verband met een beperkt aantal plekken. Dit kan telefonisch via 0512 512680, bij de klantenservice in de bibliotheek of op de website van de bibliotheek www.bibliotheekdrachten.nl.