SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Vier dagen lang volop vertier voor jong en oud tijdens Kerst in Heerenveen

Vier dagen lang volop vertier voor jong en oud tijdens Kerst in Heerenveen

Het centrum van Heerenveen staat van donderdag 12 tot en met zondag 15 december in het teken van Kerst in Heerenveen. Elke dag is er dan vertier voor jong en oud.

Zo zijn er kersthuisjes, kan er gekluund worden voor de Voedselbank Heerenveen en is er onder andere een schaapskudde en volop muziek. Daarnaast kan er tot en met 28 december geschaatst worden op het Gemeenteplein. Ook staat er op Dracht/Pleinweg een kersttent met muziek. Verder is de Kerstman aanwezig.

Op vrijdag 13 december is er op de Oude Koemarkt de kluunwedstrijd. In het weekend is er muziek. Op zaterdag en zondag staan er kerstkramen door het hele centrum. Ook zijn er dan verschillende acts zoals: Kevin Parré, Hester Tadema, Trio Sjanz, Duo Undercover, Kromme Knilles Sjongers, Flower Power Koor en onder anderen Berend Riemersma.

Donderdag 12 december om 18.00 uur gaan de kersthuisjes op de Oude Koemarkt, Pleinweg en Dracht-Zuid open. Daar is ’s avonds ook een Wijn Elfstedentocht en is troubadour Henk Kuyper aanwezig.

Schaapsherder, Martin Reitsma van By de Han uit Lippenhuizen loopt die avond tussen 19.00 en 20.00 uur met zo’n twintig tot dertig schapen door het centrum om daarmee Kerst in Heerenveen officieel te openen. De start is op de Overkluizing.

Kluunwedstrijd

De Oude Koemarkt in Heerenveen is vrijdag 13 december vanaf 16.00 uur het toneel van een gratis kluunwedstrijd, waarbij ook prijzen zijn te winnen.

De kluunwedstrijd is voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar en staat in het teken van de Voedselbank Heerenveen. Iedereen, ook niet-deelnemers, wordt gevraagd om lang houdbare levensmiddelen mee te nemen.

Aanmelden kan via info@detorteltuin.frl of via petertdevries45@gmail.com onder vermelding van de naam, leeftijd en het adres.

Kerst in Heerenveen is op donderdag 12 december van 18.00 tot 21.00 uur, op vrijdag 13 december van 13.00 tot 18.00 uur, zaterdag 14 december van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag 15 december van 13.00 tot 17.00 uur.