SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Voedselbank Opsterland blij of niet blij het nieuwe jaar in?

Voedselbank Opsterland blij of niet blij het nieuwe jaar in?

img

Opsterland - De vraag is of het nieuwe jaar goed of slecht van start gaat voor de Voedselbank Opsterland. Blij is iedereen bij de voedselbank omdat er direct in het nieuwe jaar een start kan worden gemaakt met de uitbreiding van de vries/koelcel. Dankzij bijdragen van de clubactie van de RABO bank, de actie van de PvdA Opsterland en de Van Teijensfundatie en geld van giften van particulieren wordt op 11 januari begonnen met de uitbreiding. Koel- en vriesruimte worden dan even groot. Het "nee" zeggen tegen diepgevroren voedsel, omdat er geen ruimte meer is, behoort dan tot het verleden. Door de grotere ruimte kan er ook gemakkelijker op datum worden gesorteerd op. Voedselveiligheid is belangrijk. 

 Dat delen van onze economie minder goed gaan merken ze ook bij de Voedselbank. In 2 maanden is het aantal klanten met bijna 25% gestegen tot 180 personen, waaronder 80 kinderen onder de 18 jaar. Bij de voedselbank houdt men rekening met een verdere groei van het aantal klanten in de loop van het jaar. 

 Uw steun is dus altijd welkom; u kunt de giftshop bezoeken (giftshop.voedselbankopsterland.nl) of u doneert op de traditionele manier een bedrag (voedselbankopsterland.nl)