SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Voedselbank spaart Waardepunten DE-koffie

Voedselbank spaart Waardepunten DE-koffie

De Voedselbank Smallingerland zamelt Douwe Egberts Waardepunten in voor de voedselpakketten.

Het zijn moeilijke tijden voor veel mensen: niet iedereen profiteert van een beter wordende economie. Duizenden gezinnen leven onder de armoedegrens. Gelukkig ondertsteunt de Voedselbank een aantal van deze mensen met een wekelijks voedselpakket.

Koffie lijkt een luxeproduct, maar deze mensen kunnen een moment van ontspanning gebruiken. Koffie komt echter sporadisch voor in de pakketten. Een pak koffie in het pakket is een klein gebaar, maar wordt zeer gewaardeerd.

De Voedselbank Smallingerland schiet daarom te hulp met het inzamelen van Douwe Egberts Waardepunten. De ingeleverde waardepunten worden verzilverd voor pakken koffie. Deze pakken worden gedoneerd aan de Voedselbank. Vorig jaar leverde deze actie maar liefst 1780 pakken koffie van 500 gram op.

De waardepunten, bij voorkeur geteld, kunnen gedurende de hele maand december worden ingeleverd op de volgende adressen: De bibliotheek, de Voedselbank, de Lawei en diverse supermarkten. Hier staan opvallende dozen waar de waardepunten in gedeponeerd kunnen worden.