SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Voorrang bij restvaccin voor praktijkleerkrachten

Voorrang bij restvaccin voor praktijkleerkrachten

Voorrang bij restvaccin voor praktijkleerkrachten | Smelne FM

Leerkrachten in het praktijkonderwijs die onvoldoende afstand tot leerlingen kunnen houden, komen vanaf woensdag 9 juni in aanmerking voor een coronavaccin via de restvaccinlijst. Dat is de lijst die GGD Fryslân hanteert voor het geval er op een vaccinatielocatie vaccin over is aan het einde van de dag.

Het gaat hierbij om praktijkonderwijsleraren die tot nu toe nog geen uitnodiging hebben gehad om een afspraak voor een vaccinatie te maken. Momenteel kan iedereen van 1986 en ouder al een afspraak maken. GGD Fryslân heeft dit afgestemd met de onderwijsinstellingen, die voor de aanmeldingen voor de lijst zorgen. Hoewel een vaccinatie niet onmiddellijk volledige bescherming biedt, kan ze wel helpen om de kans op besmetting of ernstige gevolgen van de ziekte te verkleinen.

Tot voor kort plaatsten huisartsen schrijnende gevallen uit hun patiëntenkring die nog geen uitnodiging hadden op de restvaccinlijst. Maar deze groep met een medisch indicatie hebben ze inmiddels ook via de reguliere weg kunnen laten uitnodigen. Sinds half april heeft GGD Fryslân 500 schrijnende gevallen ingeënt.

Dagelijks houdt de GGD per locatie tussen de nul en tien vaccins over. GGD Fryslân telt acht vaccinatielocaties.