SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Wethouders zetten groene voetafdruk in nieuw betonfietspad Gorredijk

Wethouders zetten groene voetafdruk in nieuw betonfietspad Gorredijk

Op vrijdag 30 augustus staan wethouders Rob Jonkman en Libbe de Vries met hun blote voeten in het beton van het nieuwe fietspad in Gorredijk. Samen met aannemer Schagen Infra laten ze symbolisch een groene afdruk achter in het duurzame betonfietspad naast de bestaande toegangsweg van en naar de wijk Loevestein in het dorp. 

In 2035 energieneutraal Voor de aanleg van het betonfietspad koos de gemeente voor een aanbesteding op basis van Beste prijs-kwaliteitsverhouding (BPKV) en Milieu- Kosten Indicator (MKI). Een tweede criterium waren de onderhoudskosten voor vijftig jaar. Wethouder Rob Jonkman: “We hebben duurzaamheid nadrukkelijk in de aanbesteding meegenomen, omdat we als gemeente het goede voorbeeld willen geven. Onze ambitie is om in 2035 energieneutraal te zijn. Om dat doel te bereiken verkiezen we duurzame, innovatieve oplossingen boven een traditionele aanpak.” Verbinding in het dorp Aannemer Schagen Infra legt uit waar de vernieuwing in zit: “Wij gebruiken zo weinig mogelijk nieuwe grondstoffen en een betonmengsel dat beter voor het milieu is.” 

Wethouder Libbe de Vries is blij met de update van de letterlijke en figuurlijke verbinding in het dorp: “De weg is een nog veiliger route voor fietsende scholieren. Buurtbewoners kunnen nu genieten van een blokje om.”