SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Wind Design + Build bouwt nieuwe sporthal de Drait

Wind Design + Build bouwt nieuwe sporthal de Drait

De samenwerkingsovereenkomst voor de nieuwe sporthal de Drait is op 16 september getekend door de gemeente en de Drachtster onderneming. Wind Design + Build gaat de sporthal bouwen.

Planning

Er wordt verwacht in het voorjaar van 2022 te beginnen met de sloop van de huidige sporthal. De nieuwe sporthal is volgens de planning klaar voor de start van het schooljaar 2023-2024. Voor de bouw van de nieuwe sporthal is ongeveer 6,5 miljoen euro gereserveerd. Het eerste ontwerp wordt dit najaar verwacht.

Belangrijke sportvoorziening

De sporthal wordt gebruikt door scholen uit de gemeente en tal van sportverenigingen zoals de korfbal-, badminton-, volleybal- en turnvereniging. Hij voldoet niet meer aan de huidige kwaliteitseisen. Wethouder Felix van Beek benadrukt het belang van de komst van een nieuwe sporthal: 'De Drait is een belangrijke sportvoorziening voor Drachten en Smallingerland. Veel doelgroepen maken er gebruik van. Het is daarom ook fijn dat er in de toekomst weer gesport kan worden in een moderne en kwalitatief goede voorziening'.

Ook Sportbedrijf Drachten is blij met het nieuwe onderkomen voor sporters. 'Als Sportbedrijf Drachten zijn we verheugd dat Wind Design + Build de nieuwe sporthal de Drait gaat realiseren. Door hun expertise op het gebied van moderne sportaccommodaties en hun lokale wortels weten ze als geen ander wat voor soort gebouw de Drait nodig heeft.' aldus Evert-Jan Siderius.

Tijdelijke sportaccommodaties beschikbaar

Tijdens de sloop en bouw van de nieuwe sporthal maken scholen in de gemeente gebruik van andere sporthallen in de omgeving.