SMALLINGERLAND 106.5 FM KABEL 96.1 MHZ

  /  Nieuws  /  Zorgmedewerkers met klachten krijgen sneller coron  /  Rottefalle Brûst, de opening van het Culturele seizoen in Rottevalle

Rottefalle Brûst, de opening van het Culturele seizoen in Rottevalle

img

Zaterdag 19 september opent om 10.00 uur de Wethouder van Cultuur van Smallingerland “Rottefalle Brûst” op het plein voor het MFC it Werlân in Rottevalle.  De hele dag zijn er tal van activiteiten van 10.00-16.30 uur , wel op gepaste afstand en met inachtneming van de maatregelen. Maar desondanks “brûst” het in Rottevalle.

De garagedeuren zijn van 10.00-14.00 uur op 40 locaties geopend voor een garageverkoop.

Op een zevental locaties zijn er exposities van schilderijen en kunst.

Te herkennen aan de rode  paraplu’s op de locaties  waar de exposities aan huis te bekijken zijn.

De Doarpstjerke opent haar deuren voor muziek, je kunt meedoen aan een workshop gitaar en ukelespelen, luisteren naar mooie verhalen door de  verhalenvertellers en schilderijen bekijken tijdens piano en orgelspel.

Op het skûtsje de Rot is “het open dag”, de gastvrouw vertelt over het skûtsje, u kunt een kijkje nemen in het skûtsje en de muzikanten zorgen voor een vrolijke noot met hun visvrouwenliedjes. Door de straten trekt het straattheater Hymphamp.

Er is muziek op het plein van o.a. Michiel & Pieter, de Loose Lions, het muziekkorps Polyphonia en als afsluiter van de dag een optreden om 15.30 uur van Gerard Alderliefste en Geartje Zwerver.

De toneelverenigingen organiseren 2x een  pubquiz  op de Brouwersgrêft.

De Herberg van Smallingerland  verkoopt borrelboxen en  in de tuin van  Buorren 25 wordt een High Tea to go verzorgd door Gerben Land en het Paviljoen de Leyen verkoopt bij het Werflânplein broodjes hamburger. Tevens staan er op het plein infostands en een koffiekraam.

Wilt u de historische geveltjes, gebouwen enz bekijken, sluit u dan aan bij de dorpswandeling o.l.v. een ervaren gids, die u alle mooie plekjes laat zien.

Voor de schooljeugd is er schilderwedstrijd met een prijsuitreiking op de namiddag. Bij de infostand op het plein is een routekaart af te halen, met daarop de locaties waar wat te doen is.

De garageverkoop adressen staan erop en zijn ook herkenbaar aan de groene paraplu’s, die bij de ingang staan.

Het volledige programma kunt u ook bij de infostand afhalen of uitdraaien vanaf de facebook pagina “Rottefalle Brûst”. Deze prachtige start van de opening van het Culturele seizoen 2020-2021 wordt georganiseerd door samenwerking van de  Culturele verenigingen in  Rottevalle, dorpsactiviteiten, de Kulturele Kommisje, de Doarptsjerke, it Werflân, de toneelverenigingen en vele vrijwilligers. Met elkaar maken we er een mooie dag van. Rottefalle Brûst wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Smallingerland, DPF, P.W Janssen Friesche Stichting en Verhuur Jonkman. De paraplu’s worden gesponsord door Van Kammen Buro.

Foto: Michiel en Pieter.